Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L'arquitectura de l'hospital del segle XXI. Nou postgrau internacional

L'arquitectura de l'hospital del segle XXI. Nou postgrau internacional

Imatge: 
© Pepo Segura

El proper 5 d’octubre, l’Escola Sert, en col•laboració amb la UPC i sota la direcció acadèmica de l’arquitecte Mario Corea, s'iniciarà el postgrau internacional “La arquitectura del hospital del siglo XXI. LA(H)B Laboratorio Arquitectura Hospitalaria Barcelona”. Es tracta d’un curs especialitzat en el sector sanitari de l’arquitectura, amb clara orientació internacional, dirigit als professionals que intervenen en el procés de disseny i construcció d’edificis per la salut, principalment arquitectes i arquitectes tècnics. El postgrau està acreditat per la Universidad Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Escola Sert del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). 

En els darrers anys ens hem allunyat de la idea de la medicina com merament un instrument per arreglar quelcom 'trencat', i cada vegada més ens interessa explorar maneres en què l'atenció mèdica pot formar part d'un sistema que es dedica a prevenir i millorar la salut de les persones

L'última tendència de l'hospital contemporani és el concepte de “hospital evolutiu”: un hospital que pugui anar-se adaptant als nous requeriments mèdics i tecnològics durant la seva vida útil amb el menor cost possible, garantint que aquests canvis puguin realitzar-se sense haver de parar l'activitat de l'hospital. Per això, el projecte arquitectònic i les seves característiques resulten fonamentals. 

El curs està estructurat a través de conferències, diàlegs informals, visites a hospitals destacats de Catalunya i un taller en què els participants desenvoluparan un projecte arquitectònic d'un hospital. Els temes que formen l'eix del curs són:

• Aprendre estratègies per triar la localització de l'hospital en funció de l'accessibilitat, mitjans de transport i condicions de l'entorn i mediambientals. 
• Conèixer en profunditat els programes funcionals d'hospitals de diferents complexitats. 
• Analitzar les diverses tipologies actuals d'hospitals en termes de les seves dimensions i ràtios generals i de la seva organització funcional. 
• Entendre com les estructures altament adaptables poden absorbir modificacions i noves tecnologies. 
• Estudiar els aspectes de la sostenibilitat, l'impacte mediambiental i l'estalvi energètic de l'edifici. 

Amb un total de 400 hores, de caire intensiu, inclou una vessant teòrica i una pràctica. Les classes teòriques aniran a càrrec de professors especialitzats i tenen com a finalitat desenvolupar els continguts teòrics dels diferents aspectes que conflueixen en la tasca de projectar un hospital. La part més pràctica, introduirà el concepte de BIM en relació a l’arquitectura sanitària, enfocat en quatre temes: disseny, construcció, operació i disseny urbà. Aquesta part pràctica comprendrà l’elaboració d’un projecte d'hospital comarcal a l'àrea de Barcelona que inclourà l'elecció del lloc, l'emplaçament, el muntatge funcional general de l'hospital i l'estudi en detall d'una àrea funcional. 

El director del programa, l'arquitecte Mario Corea, dirigeix, des de 1974, un despatx a Barcelona dedicat a projectes d'equipament públic, com són escoles, centres esportius i culturals, així com projectes de disseny urbà a Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina. Els seus dissenys per a hospitals, centres de salut i clíniques l’han fet un referent en l'arquitectura sanitària, un dels camps més difícils de la professió. Ha estat professor titular a l'ETSAV i professor convidat a nombroses universitats internacionals.

Més informació i inscripcions aquí

6/02/2015
Tornar