Assumpció Puig, escollida primera degana en la història del COAC

Assumpció Puig, escollida primera degana en la història del COAC

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La candidatura d'Assumpció Puig i Hors ha guanyat les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya celebrades el 9 i 10 de maig, després d'obtenir 1.238 vots, enfront dels 600 de Ramon Torra i Xicoy, els 385 d'Enric Mir i Teixidor, i 168 vots en blanc. Es tracta, doncs, de la primera degana de la història del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

La candidatura liderada per Assumpció Puig està integrada per Pere Castelltort i Sales, que assumirà les funcions de secretari; Ione Ruete Díaz com a tresorera, i Josep Ferrando i Bramona, Guillem Costa i Calsamiglia i Duna Bellmunt Tarragó com a vocals. Assumpció Puig agafa el relleu a Lluís Comerón i Graupera, que després de vuit anys al capdavant de la institució el passat mes de gener va assumir la presidència al Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de Espanya. 

Pel que fa a la Demarcació de Barcelona, ha sortit escollida com a presidenta Sandra Bestraten i Castells amb 848 vots, mentre que Pilar Calderón Martínez n'ha obtingut 473, Núria Llaverías i Baqués n'ha aconseguit 262 i 141 han estat vots en blanc. En aquest cas, es tracta també de la primera dona en la història al capdavant de la Junta Directiva de Barcelona.

La resta de demarcacions ja van ser proclamades electes el passat 18 d'abril en no tenir oponents.

Participació
La participació en aquestes eleccions ha estat de 2.452 arquitectes, un 24,06 % aproximadament dels 10.190 arquitectes censats.

Aquesta xifra suposa un increment de participació significatiu respecte les darres eleccions, i respon en part al fet que en aquest període el nombre de col·legiats ha augmentat en gairebé 800.

Càrrecs al territori
Les candidatures de les demarcacions de les Comarques Centrals, Ebre, Girona, Lleida i Tarragona van ser proclamades electes el passat 18 d'abril. D'aquesta manera, Miquel Sitjà i Domènech és el nou president de les Comarques Centrals, Joan-Manuel Margalef i Miralles de l’Ebre, Marc Riera i Guix de Girona, Víctor Pérez-Pallarès de Lleida i Joan Tous i Gomà-Camps de Tarragona.

En relació a les delegacions, el 18 d’abril també van ser proclamat electes:  Miquel Turné i Oliveras (delegat del Vallès), Maria Mercè Oriol Hilari (delegada de l’Alt Empordà), Neus Roca i Cambras (delegada de la Garrotxa-Ripollès) i Ricard Lobo i Sastre (delegat del Pirineu).

Publicació de resultats i inici de legislatura
Els resultats es publicaran al web d'eleccions a partir de divendres, al llarg del dia. Podreu consultar les candidatures guanyadores així com la llista de representants escollits.

La legislatura 2018-2022 s'iniciarà el proper 11 de juny després de la presa de possessió dels nous càrrecs.
10/05/2018
Tornar