Joan Carles Cardenal

Mor l'arquitecte Joan Carles Cardenal

Imatge: 
© Daniel Sánchez Blasco
El passat dilluns 23 de juliol va morir el nostre company Joan Carles Cardenal als 88 anys d’edat.

Les seves obres, inicialment formant grup amb els arquitectes Juan Antonio Ballesteros, Francisco de la Guardia, Pere Llimona i Xavier Ruiz Vallès i posteriorment fent despatx amb els dos primers, van ser una de les referències de la modernitat al nostre país, amb un llenguatge arquitectònic depurat, refinat i elegant que va saber donar escala urbana a les persianes de llibret i als grans panys ceràmics cecs.

Entre les obres més importants figura la Joieria Monells, la casa Pàniker o la facultat de Biologia, que han quedat plenament incorporades al nostre imaginari col·lectiu. Cal esmentar també els edificis d’habitatges al carrer Ganduxer i a l’Avinguda Meridiana de Barcelona, així com diverses intervencions a les Illes Balears. Una de les seves darreres obres va ser la torre Núñez i Navarro del carrer Tarragona. També va intervenir en el projecte i la direcció de l’obra del Palau Sant Jordi, juntament amb l’arquitecte Arata Isozaki.

Joan Carles Cardenal està lligat a la nostra institució, de la qual en va ser secretari de 1971 a 1973. El 1978 va ser escollit president-degà, càrrec que va ocupar fins al 1980. Posteriorment va ser vocal de la Junta de Govern (1994 a 2002).

Descansi en pau.


26/07/2018
Tornar