Arquitectour Cervera

Arquitectour Cervera

Imatge: 
COAC Lleida

Aquest diumenge se celebra l’Arquitectour Cervera amb rutes guiades per habitatges del centre històric i visita a la Farinera.

Activitat gratuïta organitzada per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb motiu de la capitalitat de la Cultura Catalana 2019 i amb la col·laboració de la Paeria de Cervera i el Museu Comarcal de Cervera.

A les 18.30 tindrà lloc la inauguració de l’exposició “5a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida i 5è Premi Ignasi Miquel” que es podrà visitar fins al 4 d’agost al Museu Comarcal de Cervera.

El pròxim diumenge, 9 de juny de 10 a 14 hores i de 16 a 18 h, tindrà lloc l’Arquitectour Cervera, rutes guiades a peu per espais habitualment de difícil accés amb l’acompanyament d’experts en història de l’art i arquitectes. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada al públic general i organitzada per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) amb motiu de la capitalitat de la Cultura Catalana 2019 i amb la col·laboració de la Paeria de Cervera i el Museu Comarcal de Cervera.

El punt de trobada serà a les 10 h al Museu Comarcal de Cervera. Durant el matí es visitaran habitatges del centre històric, pertanyents a diferents èpoques històriques, del s. XVII al s. XXI, per veure l’evolució que han tingut tipològicament des de la manera de viure a la manera de projectar aquests exemples en relació a la societat i al context urbà.  A les 14 h tindrà lloc el dinar al Gran Cafè de Cervera i a les 16 h es visitarà l’antiga Farinera de Cervera –Sindicat Agrícola de Cervera i sa Comarca– obra de l’arquitecte Cèsar Martinell (1922), declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

En el marc de l’Arquitectour Cervera, el mateix diumenge a les 18.30 h tindrà lloc la inauguració de l’exposició “5a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida i 5è Premi Ignasi Miquel” que es podrà visitar fins al 4 d’agost al Museu Comarcal de Cervera.

Activitat gratuïta

Cal confirmar assistència: 973234051 – junta.lle@coac.net

 

Ruta del matí, de 10 a 14 h

Evolució de la casa al centre història de Cervera

Punt de trobada: Museu Comarcal de Cervera, (c. Major 115), 10 h

Porxos del Carrer Major, s. XVII

Casa Dalmases, s. XVII

Cal Nuix, s. XVIII-XIX

Casa Solsona, s. XIX

Casa Camacho, mitjans s. XX

Casa de la Muralla, s. XXI

Dinar al Gran Cafè, de 14 a 16 h

Ruta de la tarda, de 16 a 18 h

Farinera de Cervera, Bé Cultural d’Interès Nacional

La Farinera –Sindicat Agrícola de Cervera i sa Comarca–, Cèsar Martinell, 1922

Versió per a imprimirPDF version