Conferència "Viure a casa bé"

Imatge: 
© Ajuntament de Manresa
El dijous 27 d’abril, dins del cicle Ignàgora, l’arquitecte Xavier Garcia-Milà parlarà sobre l’adaptació funcional de l’habitatge i el seu entorn proper a les necessitats de les persones grans.

El cicle de conferències Ignàgora forma part de les activitats del Fòrum Manresa 2022  i té l’objectiu de debatre temes de ciutat en clau de futur i amb voluntat d’aprofundiment i aprofitament.

La vida quotidiana de la gent gran no es desenvolupa exclusivament dins de la llar sinó en un àmbit físic més ampli que inclou l'interior de l'habitatge, els elements comuns de l'edificació i "el barri".

Poder viure a casa bé requereix una reflexió que sobrepassa els estrictes límits de l'habitatge i que s'ha d'estendre també a l'entorn proper. Poder anar a comprar el menjar al mercat per cuinar a casa i baixar a buscar el diari al quiosc més proper són activitats que donen autonomia i faciliten la socialització i l'autoestima.

L'accessibilitat és una cadena que, perquè funcioni, no es pot trencar; per anar a comprar cal sortir de casa, baixar al carrer, caminar per la vorera i accedir al mercat o a la botiga propera. Si no puc fer alguna d'aquestes activitats, no puc anar a comprar. És com una cadena de bicicleta: si es trenca una baula no serveix. Per tant, l'adaptació funcional de l'habitatge i la dels elements comuns de l'edificació i de l'entorn urbà són peces d'un mateix puzzle que estan vinculades i que haurien d'estar més coordinades.

Presentarà l’acte Enric Roca, coordinador del Programa de Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa.

Aquesta sessió està cooorganitzada amb l’Ajuntament de Manresa, Fundació Universitària del Bages, Fundació la Cova, Universitat Oberta de Catalunya i Universitat Politècnica de Catalunya.
Versió per a imprimirPDF version