Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L’interiorisme comercial com a patrimoni. Una aproximació des del món del disseny

Presentació del llibre "L'interiorisme comercial com a patrimoni"

Imatge: 
"L’interiorisme comercial com a patrimoni. Una aproximació des del món del disseny"
El proper 5 d'abril a les 19.30 h tindrà lloc a la Sala d'Actes del COAC la presentació del llibre "L’interiorisme comercial com a patrimoni. Una aproximació des del món del disseny", elaborat pel Grup de Recerca d’Història i Estudis del Disseny (GRHED) d’EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.

Presentaran el llibre Xavier Olivella, gerent de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Barcelona, Enric Steegmann, arquitecte i president de la Fundació EINA, Jordi Rogent, arquitecte i ex-cap del Departament de Patrimoni Arquitectònic de l'Ajuntament de Bartcelona, i Àlex Mitrani, professor d'EINA i coordinador del llibre.

L'acte, organitzat per la Cooperativa Jordi Capell i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, serà presidit per Manuel Ruisánchez, vocal de Cultura del COAC.

Amb motiu de la presentació del llibre es durà a terme una taula rodona amb especialistes del sector, per tractar sobre el problema del desaparició de botigues de valor patrimonial des del punt de vista del disseny.

Taula roda amb:
·Xavier Olivella, gerent de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona.
·Enric Steegmann, arquitecte i president de la Fundació EINA.
·Jordi Rogent, arquitecte i ex-cap del Departament de Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona.
·Alex Mitrani, professor d’EINA i coordinador del llibre.
·Manuel Ruisánchez, arquitecte i vocal de Cultura del COAC.

"
L’interiorisme comercial com a patrimoni. Una aproximació des del món del disseny" és un exercici de recerca, a manera d’aportació documental i d’exemple de mirada històrica sobre els interiors comercials moderns ja desapareguts a Barcelona. El llibre contribueix a preservar el caràcter efímer de l’interiorisme comercial i a protegir i generar valor cultural, simbòlic, humà i econòmic per a Barcelona i la seva ciutadania.

L’actualització dels lloguers i la Llei d’Arrendaments Urbans de 2015 ha provocat la desaparició i la renovació constant de comerços. Aquest context ha compromès la identitat de les ciutats i Barcelona és un clar exemple.

La publicació reivindica la dimensió patrimonial del món del disseny comercial i col·labora en la definició quantitativa de la identitat urbana de Barcelona i del seu futur. I també rescata de l’oblit el valor del disseny i pot servir de model per a comerços i botigues.

Recupera el vídeo de la presentació aquí:

Versió per a imprimirPDF version