Presentació del llibre "L'Escola Expandida. Repensem els espais d'aprenentatge"

Presentació del llibre "L'Escola Expandida. Repensem els espais d'aprenentatge"

El proper 1 de desembre a les 18.30 h tindrà lloc la presentació del llibre "L'Escola Expandida. Repensem els espais d'aprenentatge"⁣, amb la participació dels arquitectes Adrià Vilajoana i Simona Cerri i de la presidenta de la demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten.

Fa molt que l’Escola està al centre d’un debat que crida a la necessitat de canvis i l’exigència de repensar els espais d’aprenentatge. L’emergència sanitària i climàtica ens obliga a reconsiderar prioritats, com ara la relació entre l’escola, el territori i la comunitat.
La proposta pretén interactuar amb aquests espais i interpretar-los des d’una mirada i actitud experiencial, per entendre aquestes infraestructures com un laboratori col·lectiu on experimentar i conèixer l’espai que ens envolta.
Uns espais d’oportunitat per explorar, analitzar, repensar i transformar l’entorn proper al voltant de l’habitabilitat i el confort des de l’acció col·lectiva, implicant el conjunt de la comunitat educativa per respondre a les necessitats de les pròpies usuàries i generar eines per decidir i actuar cap a una transició energètica, social i ambiental.
Els espais d’aprenentatge van més enllà del continent o del recinte; i és des d’aquesta idea que sorgeix el concepte d’escola expandida, de l’oportunitat d’explorar-ne permanentment els límits, perquè l’important són els processos i interrelacions que s’hi generen.

Amb aquest llibre volem compartir experiències, mirades i maneres de fer, per contribuir a construir i a articular nous espais d’aprenentatge, defensant una aproximació col·lectiva des d’una Arquitectura Social i Solidària.*Entrada lliure fins a completar l'aforament. 

També es podrà seguir la presentació a través del canal d'Instagram de La Capell. Clica aquí per seguir l'acte. 
Versió per a imprimirPDF version