Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Taula rodona de cloenda de l'exposició "Jvjol i el dibuix"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper 11 de juliol, i en el marc de l'exposició Jvjol i el dibuix, tindrà lloc una taula rodona com a cloenda de la mostra. Amb el títol #hackingJvJol, els arquitectes Adrià EscolanoJosep Ferrando i Mireia Luzárraga de TAKK arquitectos i l'artista Lucia C. Pino ens donaran la seva visió personal i desinhibida sobre l’obra de Jujol i el seu valor actual




Aquesta “condició descentrada” de la que ens parla Ignasi de Solà-Morales, el fet de no tenir a Jujol ben endreçat a cap carpeta de la història, permet que cada generació el torni a inventar. Igual que ja van fer Ignasi de Solà-Morales o Josep Llinàs en el seu moment, Jujol sempre necessita tornar a ser rescatat del relat que hem fet d’ell mateix.

Si en el seu moment, l’emancipació definitiva de l’ortodòxia del moviment modern va permetre a una sèrie d’arquitectes tornar la mirada enrere cap a  les imatges més pertorbadores i incòmodes de les generacions anteriors, avui, definitivament alliberats del prejudici envers tot allò que és decoratiu, podem mirar encara més endins, mirar cara a cara el Jujol més concret, figuratiu i transgressor.

En una espiral inacabable de declivi i redempció, Jujol admet avui un nou rescat, una nova mirada que, prenent com a premissa la seva indefinida llibertat creativa, ens permeti hackejar-lo de posicions que, a base de repetir-les, han acabat caient en la trampa de l’acadèmia, un establishment de pensament que no volem que quedi fixat com a l’última paraula.

Per això, amb el convenciment que tenim més coses a dir a través de Jujol, sense prejudicis i por a equivocar-nos, amb tant de respecte com distància vers el discursos establerts, volem parlar de Jujol  sense cap motlle acadèmic,  potser descentrat, com deia Ignasi de Solà-Morales, però sempre viu i elèctric, i sempre nostre.  

Roger Subirà, arquitecte i comissari de l'exposició Jvjol i el dibuix.


L'exposició que es mostra a l'eP de plaça Nova, comissariada per l'arquitecte Roger Subirà i que s'emmarca en l'Any Jujol 140 que commemora el naixement de l'arquitecte, es pot visitar fins el 14 de juliol de 2019.
Versió per a imprimirPDF version