Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Autors del projecte: HARQUITECTES. Fotografia: Adrià Goula ©

Les Cristalleries Planell i la Xarxa Espavilada d'Olot, guanyadors del Premi Mapei a l'Edificació Sostenible

El passat 15 de novembre es va donar a conèixer, en un acte públic celebrat al COAC, el nom dels guanyadors de la primera edició del Premi Mapei a l'Edificació Sostenible. Aquest reconeixement, atorgat per l'empresa Mapei, pretén destacar projectes de rehabilitació que es caracteritzen per ser sostenibles i per combinar una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte mediambiental.

El primer premi, dotat de 5.000 € i una beca de formació de Green Building Council España, es va atorgar a l'estudi H Arquitectes pel projecte del Centre Cívic Cristalleries Planell. Va recollir el guardó Josep Ricart, arquitecte i soci del despatx. El jurat va destacar del projecte "el seu indiscutible valor arquitectònic, així com les estratègies globals i equilibrades empleades per assolir els paràmetres essencials de sostenibilitat en els àmbits d'eficiència energètica, ús adequat dels materials, confort interior i accessibilitat".

El segon premi, dotat amb una beca GBCe, va ser per a B01 Arquitectes pel projecte "Xarxa Espavilada d'Olot", i el van recollir Sander Laudy i Mauro Manca. El projecte tracta la integració, dins d’un teixit urbà dens i dins d’edificis existents, d’instal·lacions que generen energies renovables. Per al jurat, la central d'energia projectada "constitueix un prototip urbà no invasiu, amb un valor tècnic i social que, incorporat a l'arquitectura i respectuós amb ella, l'ha fet mereixedor d'aquest segon premi".

Finalment, el jurat va decidir atorgar dos accèssits a "La Fàbrica del Sol", reconeixement lliurat a Chiara Monterotti, Toni Solanas i Julio López, i al "Distrito Torrelago de Laguna del Duero". La Menció Especial del Jurat va recaure també sobre "La Fàbrica del Sol", projecte votat per estudiants d'Arquitectura de les principals universitats espanyoles a través de la pàgina web del Premi.

Per a més informació, consulta el web de Mapei.
22/11/2017
Tornar