Cancel·lat: Conferència "Il·luminar i pensar" a càrrec de Xavier Monteys

Imatge: 
© Valter Vinagre
La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC participa a 'Lluèrnia 2017. Festival del foc i de la llum' amb la conferència Il·luminar i pensar, a càrrec de Xavier Monteys, que tindrà lloc el dijous 9 de novembre, a les 19.30 h, a l’espai Can Trincheria d’Olot.

La conferència es basarà en una petita col·lecció d’exemples d’il·luminacions en l’entorn quotidià, que permeten fer algunes observacions sobre el paper de la llum a l’espai públic. Entre aquests hi ha llums que puntuen discontínuament l’espai, que el dilaten, i que mostren una altra funció més enllà de la purament homogènia i funcional. Llums dictades pel sentit pràctic i la necessitat i que il·luminen l’acció i no pas l’espai. Llums que semblen eixamplar la noció de jardí. Llums que ajuden a travar la casa amb la ciutat, recordant-nos que la ciutat necessita ser mirada des de les finestres. I llums que “escriuen” cap el capvespre o a la nit i que llegim i ens fan pensar.

Xavier Monteys (Barcelona, 1953) és catedràtic de Projectes arquitectònics a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). És l’investigador principal del grup de recerca «Habitar». Col·labora també en un curs de projectes a la Universitat de Girona i al màster «Aula de renovación urbana» a la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Consulta el programa de Lluèrnia 2017

Versió per a imprimirPDF version