Edifici del Museu de la Bauhaus a Dessau

Conferència "Bauhaus Museum Dessau" a càrrec de Roberto González d'Addenda Architects

Imatge: 
© Museu de la Bauhaus a Dessau d'Addenda Arquitectes. Thomas Meyer. OSTKREUZ 2019.
En el marc de la celebració del centenari de la inauguració de l'Escola de la Bauhaus, l’arquitecte Roberto González del despatx Addenda Architects, autors del nou Museu de la Bauhaus a Dessau, compartirà la seva experiència en una conferència que tindrà lloc a la sala d’actes Rafael Masó de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el dijous 13 de febrer de 2020, a les 19 h. L’exposició "László Moholy-Nagy, Fotografia i fotogrames" acompanya les diferents activitats que s’han realitzat a la Demarcació al voltant del centenari de l’escola fundada per Walter Gropious. 

En el decurs de la seva intervenció, explicaran la interpretació sobre la idea de la "Bauhaus", els mecanismes, eines i reflexions aparegudes durant el procés de projecte i construcció del Bauhaus Musseum Dessau, així com el seu experiment posterior en forma de publicació, objecte o reflexió. Experiments que van destinats a l'assimilació i possible actualització cultural de la Bauhaus i que, en el cas d'Addenda, es produeixen sempre en col·laboració amb altres professionals del món de la indústria, l'art i el disseny.

 

Addenda Architects
Addenda Architects (Roberto González, Anne Hinz, Cecilia Rodríguez, Arnau Sastre i José Zabala) és l'oficina d'arquitectura amb base a Barcelona responsable del projecte per al nou Museu de la Bauhaus a Dessau, inaugurat el 8 de setembre de 2019 (Alemanya) i destinat a allotjar la col·lecció de la Fundació Bauhaus Dessau. L'encàrrec va ser el resultat d'un concurs internacional convocat l'any 2015 i al qual es van presentar 831 equips d'arquitectura de tot el món. 

Entre altres projectes en marxa, Addenda, en col·laboració amb Flexo Arquitectura, està treballant en la reforma de la mitja illa d'equipaments a l'Eixample Cerdà de Barcelona, consistent en la millora de l'espai públic de l'interior de l’illa, ampliació del centre cívic, casal de persones majors i infantil, biblioteca i mercat del barri de la Sagrada Família.

Versió per a imprimirPDF version