Senyor sostenint una A d'aadipa.

Diàleg "La perversitat de la bellesa. El llegat d'Otl Aicher en temps de la postveritat"

Imatge: 
© Timm Rautert
El divendres 25 d'octubre, a les 19.00 hores, a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, amb motiu del 70 aniversari de la fundació de bulthaup, tindrà lloc un debat al voltant de la figura d'Otl Aicher, dissenyador alemany, mitjançant el diàleg "La perversitat de la bellesa. El llegat d'Otl Aicher en temps de la postveritat".

Anatxu Zabalbeascoa, experta en arquitectura d'El País, serà la responsable de moderar el debat en el qual intervindran Curro Claret, dissenyador industrial i professor a Elisava; Arturo Frediani, doctor arquitecte i director de l'EAR; i José Ramón Méndez, professor doctor i director de l'EUDI de la Universidad da Coruña.

¿Continua sent Otl Aicher un referent a gairebé 28 anys de la seva mort?
Ja als anys 80, al seu llibre "El món com a projecte", Otl Aicher criticava la creixent distància entre imatge i la realitat. La seva postura com a dissenyador era inflexible i només treballava amb clients disposats a donar suport a la seva imatge amb els seus actes. AIcher havia après dels nazis que les imatges més seductores poden amagar la més absoluta falta d'escrúpols. No va aconseguir aplicar el seu principi a tots, però si a alguns dels projectes en els quals va treballar, com l'escola d'ULM, de la qual en va ser fundador, els Jocs Olímpics de Munich o les empreses Erco i bulthaup.

La qüestió és si avui a les joves generacions els incomoda que se'ls amagui la veritat darrera d'unes imatges seductores o no poden evitar deixar-se seduir per aquestes.

Què hi tenen a dir al respecte arquitectes, dissenyadors i crítics?

INSCRIPCIONS
Activitat gratuïta però és necessari reservar plaça per limitacions en l'aforament de l'espai. Una reserva per assistent.

Versió per a imprimirPDF version