escala de cargol

Exposició "Lina Bo Bardi a Bahia"

Imatge: 
© Leonardo Finotti

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) inaugura l’exposició Lina Bo Bardi a Bahia, el dijous 14 de novembre, a les 19.30 h, amb un acte que comptarà amb la conferència a càrrec de l'arquitecta Carla Zollinger, comissària de la mostra. 

Recupera la conferència

“Important a la meva vida va ser el meu viatge al nord-est [del Brasil]. Aquí, vaig veure la llibertat. La no importància de la bellesa, de la proporció […] però la [importància] d'un altre sentit profund, que vaig aprendre amb l'arquitectura, sobretot aquella dels forts, o primitius, populars”. 

La mostra Lina Bo Bardi a Bahia dóna a conèixer les obres que l’arquitecta va realitzar a Bahia entre 1958 i 1964, a través de maquetes, una instal·lació fotogràfica, el Timeline amb la vida i obra de l’arquitecta i peces de mobiliari. Aquest període és un dels més creatius i alhora menys coneguts de l’arquitecta italobrasilera, l’experiència de la qual fou fonamental en obres com el Museu d’Art de Sao Paulo (MASP) i el Serviço Social do Comércio (SESC) de Pompeia, segons paraules d’ella mateixa. Durant aquest temps, l’arquitecta pateix una transformació en la seva obra incorporant  un llenguatge que cada vegada va més lligat als materials de la terra, a l’imaginari local i a les expressions de la cultura popular. 

Bo Bardi també utilitza aquest període per agregar nous temes i competències a la seva activitat com el paper de fundadora i directora del principal museu de Bahia, d’activista i de comissaria. Una experiència que complementa amb un segon període a la ciutat, entre els anys 1986 i 1990, amb projectes com el Projecte Pilot per al Centre Històric de Salvador de Bahia i peces de mobiliari que va concebre pels seus projectes.

Versió per a imprimirPDF version