Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Pròxims Esdeveniments

Imatge: 
© Clara Pardo

Exposició: "Clara Pardo. Entropia i paisatge urbà a l'Índia"

La sala d’exposicions La Cova de la Demarcació de Girona del COAC acull l’exposició “Clara Pardo. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”, que documenta una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; on els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà. 

Clara Pardo posa èmfasis en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint -sense qüestionaments- com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sostenible i climàticament eficient. 

La mirada parteix del concepte d'entropia com a cerca estètica de l'artista que impulsivament troba un cert equilibri entre les parts. Una visió que despulla la ciutat del caos i retrata la forma urbana per explicar-nos una realitat tranquil·la. Són petits fragments urbans seleccionats per compondre una visió més realista d'aquest entorn llunyà. 

La mostra, que es podrà veure del 19 de setembre al 15 d’octubre, forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte que promou el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Aquest cicle va començar el febrer d’aquest any amb l’exposició “Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia" i va continuar amb l’exposició “Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge”. 

Breu biografia
Clara Pardo Gromaches és arquitecta per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i La Sapienza Università de Roma; i fotògrafa d'arquitectura per l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. 

La fotografia és el mitjà d'expressió que l'ha acompanyat des dels 14 anys, quan es va comprar una càmera digital i va emprendre, amb el seu pare, el primer viatge a l'Índia. D'això fa 15 anys. Durant aquest temps ha continuat visitant el país. La seva mirada ha evolucionat, però potser no tant com el país. 

Actualment treballa com arquitecta, fotògrafa d'arquitectura amb la firma "Clara Gromaches" i professora visitant de fotografia a la Universitat de Girona.

 Amb la col·laboració de:
    

Versió per a imprimirPDF version