Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge, a Olot

Imatge: 
© Leonardo Finotti

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot acull l’exposició Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura/ciutat/paisatge, que forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte, i que anteriorment s’ha pogut veure a les seus de Girona i Figueres del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). 

Des de la mirada del fotògraf brasiler Leonardo Finotti, l’exposició aproxima al visitant a l’arquitectura, la ciutat i el paisatge de Rio de Janeiro, recentment seleccionada com a “Ciutat de l’Arquitectura” per la UNESCO. I ho fa a través d’una selecció de 20 de les 80 imatges en format 80x80 cm que componen l’exposició i, també, el fotollibre homònim Rio enquadrado”, publicat el 2016. 

L’exposició s’organitza a partir de tres temes principals: la natura, amb la seqüència de vuit fotografies de jardins de Burle Marx; el paisatge urbà de la ciutat, amb tres fotografies i la relació entre arquitectura i entorn amb set fotografies més d’edificis destacats de Rio; i el passeig marítim de Rio ens situa en un dels espais públics més representatius de la ciutat. 

Cada fotografia té valor per ella mateixa, però, a la vegada, la relació entre totes proposa al visitant diferents tipus d’associacions: contrastos, afinitats, comparacions per tema, per escala, per composició, etc. 

En l’època actual on les imatges inunden la vida, és absolutament necessari “saber veure” la ciutat i l’arquitectura, ja sigui per poder-les entendre i aprendre com per poder transmetre els seus valors. Marcel Gautherot, un dels més destacats fotògrafs brasilers, va dir una vegada: “una persona que no sap arquitectura no és capaç de fer una bona foto”, hi esteu d’acord? 

Coordinador del cicle l’Àlbum de l’Arquitecte: Josep Maria Torra
Curadoria: M. de Castro / M.P. Fontana / JM. Torra

Versió per a imprimirPDF version