Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Exposició dels projectes del 2n Taller Internacional d'Arquitectura i Vi a l'Empordà

La sala d’exposicions de la Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull l’exposició dels projectes de la segona edició del Workshop Internacional d’Arquitectura i Vi a l’Empordà organitzat per Anna Maria Bordas i Miquel Peiró, on hi ha participat les escoles d'arquitectura franceses de Montpellier, Bretagne i Marne la Vallée, i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

L'objectiu del Workshop és crear un espai de reflexió i de valorització del patrimoni arquitectònic i paisatgístic de l'Empordà, treballant sobre la temàtica del vi que ha marcat tant aquest territori. Es tracta d'interrogar-se sobre la convivència entre el procés industrial modern, alineat amb estàndards internacionals, i l'amor al territori i una manera de fer ancestrals que ha marcat la cultura i el paisatge empordanesos.


Durant una setmana, del 10 al 14 de juliol, els estudiants han estat treballant sobre aquest tema, visitant diferents cellers de la zona de la mà de la Denominació d'Origen de l'Empordà, professors del Workshop: Anna Maria Bordas, Miquel Peiró, Josep Fuses i Joan Falgueras, juntament amb el catedràtic de la UPC Xavier Monteys i la vocal de cultura de la Demarcació de Girona, Sílvia Musquera, han avaluat les propostes que han realitzat els estudiants en una presentació pública.

 El resultat són quatre propostes arquitectòniques: dues intervencions integrades en el paisatge en el celler projectat per César Martinell a Vilajuïga que permeten, a la vegada, un futur en l'explotació amb una nova arquitectura i dues intervencions més urbanes, en l’edifici de l’antic escorxador i l’edifici annex, antiga fàbrica del gas de Figueres, també respectuoses amb el patrimoni històric de la comarca i amb el medi ambient. Aquestes propostes es podran veure fins al 22 d’octubre.

 

Versió per a imprimirPDF version