Exposició: "Edificis al cap"

Imatge: 
© "Rehabitar. La casa i el carrer"
Del dilluns 21 al dilluns 28 de gener, l'Altell del COAC acollirà l'exposició "Edifics al cap", fruit del treball dels estudiants de l'assignatura de l'ETSAB "Rehabitar. La casa i el carrer". Els professors responsables de la mateixa són els arquitectes Xavier Monteys, Guillermo López i Nuria Ortigosa.

L'assignatura ReHabitar, que s'imparteix el primer quadrimestre a l'ETSAB, planteja un enfocament que es projecta tant cap a l'interior com cap a l'espai públic. En aquesta edició el plantejament dels diversos treballs s'ha realitzat sota l'enunciat Fora de lloc. De vegades n'hi ha prou que alguna cosa estigui desencaixada respecte un lloc, perquè l'espai es transformi i permeti veure possibilitats que no havien estat previstes. Aquest ha estat l'esperit dels treballs realitzats en els tallers durant el curs, que han buscat canviar l'aspecte d'alguns espais mitjançant la introducció de petites intervencions daurades, o plantejant recrear jardins de paper en llocs habitualment desconsiderats.

L'últim exercici consisteix a portar al cap maquetes de paper que recreen alguns edificis emblemàtics de l'arquitectura espanyola de tots els temps. Executades bàsicament en paper blanc i il·luminades mitjançant leds, aquestes maquetes actuen sobre els espais que les acullen a través del moviment, de la seva agrupació variable i de la connexió que estableixen amb el cos dels que les porten. Veiem les aules, el vestíbul dels edificis o, especialment el carrer mediatitzats i modificats per aquesta intervenció que podríem qualificar de passeig-exposició d'arquitectura que surt a buscar el públic, en lloc d'esperar que aquest acudeixi a la mostra
Versió per a imprimirPDF version