Exposició: Mesurar amb escaires "lo Medieval"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper 22 de març s'obre al públic l'exposició "Mesurar amb escaires Lo Medievala la seu del districte de Les Corts, impulsada des del Grup de treball de Les Corts del COAC i comissariada pels arquitectes Kim Lloveras, Judit Taberna, Núria Ayala i Victòria Bassa.  

Els mestres d’obra projectaven els espais considerant la llum natural com a símbol de la veritable llum, la Divina. La percepció visual, el con de bona visió i la raó àuria son l’essència de les seves obres, i les seves mesures els antecedents del sistema mètric modern. L’Alna, el Peu, el Pam, el Dit i l’Alçada Visual son les principals unitats emprades a l’Europa Cristiana en els elements i en els espais ideats. Aquestes mesures les portaven els mestres d’obra en els seus escaires i d’elles se’n deriva l’Escaire NT -Kim Lloveras.

Actes programats en el marc de l'exposició:

- el dia 10 d'abril a les 18 h,  presentació i visita guiada a l'exposició.
- els dies 5 i 19 d'abril a les 12 h, visites guiades al Monsetir de Santa Maria de Pedralbes. Es necessari reservar plaça clicant aquí.
- el dia 25 d'abril a les 18 h,  visita guiada a l'exposició.

La mostra ha estat organitzada conjuntament pel Districte de Les Corts de l'Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.


Amb el suport de:

 
Versió per a imprimirPDF version