Exposició del Palau Güell, "El Palau dels Artesans"

Imatge: 
© Palau Güell

Inauguració: dijous 26 d'octubre de 2017, a les 19.30 h.

La sala d’exposicions “La Cova” de la Demarcació de Girona del COAC acull, del 26 d’octubre al 10 de desembre, l’exposició “El Palau dels Artesans”, que té com a protagonista el Palau Güell. Aquest edifici, projectat per l’arquitecte Antoni Gaudí (1852-1926) i encarregat pel magnat de l’empresa i de les arts Eusebi Güell i Bacigalupi (1846- 1918), es mostrà al món, per primera vegada, durant els mesos en què Barcelona lluïa amb llum pròpia coincidint amb l’Exposició Universal de 1888.

El Palau dels Artesans és una exposició de fotografies del Palau Güell realitzades pel fotògraf Ramon Manent que il·lustren, gairebé com si es miressin a través d’una lupa, les petites grans joies que complementen l’arquitectura de l’edifici i que no sempre estan a l’abast de l’ull del visitant. L’exposició permet descobrir les formes, peces i estructures singulars que resten amagades a cada estança i racó d’aquest palau urbà.

L’exposició vol posar en valor el treball dels nombrosos artesans, artistes, industrials i operaris que van participar en l’execució dels elements decoratius del Palau Güell en totes les seves arts aplicades: fusta, forja, vitrall, pedra, ceràmica, guadamassil, teixit o pintura. Les fotografies de Ramon Manent mostren la geometria de diversos elements de l’edifici en una instantània que ens revela l’autenticitat i l’essència d’una obra d’art total.

Es tracta d’una mirada creativa acompanyada d’un recorregut expositiu únic i molt revelador elaborat per la comissària Raquel Lacuesta, historiadora de l’art i estudiosa de l’obra i la personalitat de Gaudí, que ha estat cap de la Secció Tècnica d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona i que compta amb un extens currículum com a professora, escriptora i comissària.

Versió per a imprimirPDF version