Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Proposta presentada per l'equip de Carles Enrich per a l'emplaçament de Barcelona

Vuit equips catalans, seleccionats a l’edició d’enguany dels Premis EUROPAN

S'han fet públics els resultats de la 14a edició dels Premis EUROPAN, els més importants per a l’arquitectura jove (arquitectes de fins a 40 anys). El concurs convida a reflexionar sobre un tema comú aplicat a diversos emplaçaments reals d'arreu del continent europeu. Enguany el tema escollit per EUROPAN ha estat "Ciutats productives".

Aquesta edifició ha tingut França com a país amb més premiats, finalistes i mencionats. El segon país ha estat Espanya, amb cinc projectes premiats, set finalistes i deu mencionats. Entre ells destaquen alguns provinents de Catalunya: tres propostes premiades, tres finalistes i dues mencionades.

L’únic emplaçament català que hi havia en aquesta edició, a la ciutat de Barcelona, ha tingut com a guanyador l'equip encapçalat per Carles Enrich, i com a finalistes Pablo Roel i Eva Sánchez. L’emplaçament, ubicat a Nou Barris, demanava permear la ciutat a Collserola i convertir-la en paisatge productiu. 

La proposta guanyadora per a l'emplaçament de Platja de Palma, de l'equip dirigit per Catalina Salvà, també prové de Catalunya, igual que el projecte guanyador per a l'emplaçament d'Aurillac, de l'equip encapçalat per Simon Gabillard. Finalment, els projectes de l'arquitecta Mercè Amat i de l'equip de Guillem Pons han resultat finalistes, i les propostes d'Albert Palazon i de l'equip d'Adrià Orriols han rebut una menció especial.

En resum, EUROPAN 14 ha comptat enguany amb un total de 1.003 projectes presentats per equips de 35 països diferents, per a 44 emplaçaments distribuïts en 13 països. El número de premiats catalans dóna una idea de l’estat de l’ensenyament de l’arquitectura al país. 

Per a més informació, consulta el web d'EUROPAN.
4/12/2017
Tornar