portada publicació arquitectura tradicional

Presentació del llibre "Arquitectura tradicional. Tècniques constructives"

Imatge: 
© GRETA

El dijous 22 de setembre de 2016, a les 12 hores, tindrà lloc la presentació del llibre "Arquitectura tradicional. Tècniques constructives" a Can Trincheria d'Olot.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Santi Llagostera i Olga Muñoz, arquitectes membres de l'Associació GRETA. I comptarà amb la participació de Neus Roca, delegada de la Garrotxa-Ripollès del COAC i de l'Albert Piñeira, vicepresident de Diputació de Girona.

Aquesta és la primera de les tres presentacions, organitzades per la Diputació de Girona amb la col·laboració del COAC, que es faran a les comarques gironines, dirigides especialment als arquitectes municipals, amb l'objectiu de donar a conèixer el llibre com a eina de protecció del patrimoni arquitectònic.  Les properes presentacions es faran a Girona, el 27 de setembre, i a Figueres, el 3 d'octubre.

ARQUITECTURA TRADICIONAL - TÈCNIQUES CONSTRUCTIVES
El llibre és una descripció pràctica de les tècniques de la construcció tradicional amb l’ànim de facilitar-ne la comprensió i l’aplicació per part dels arquitectes, constructors o propietaris. Dóna uns criteris útils per dur a terme la rehabilitació responsable d’un vell edifici i preservar al mateix temps el seu caràcter.

La redacció dels textos i la responsable de l’edició ha anat a càrrec de l'arquitecta Olga Muñoz, amb l’assessorament dels arquitectes Carme Bosch, Rosa Cànovas i Santi Llagostera, i la col·laboració de Xavier Albertí i Pep Fortià, arquitecte.

També ha comptat amb la participació d’especialistes en les diferents temàtiques: Miquel Llorens, arquitecte estructures, Jordi Ferrer, geòleg, Cristina Thió, llicenciada en Belles Arts, Antonia Navarro, Doctora geòloga, Ramon Guarda, paleta, Carles Labèrnia, arquitecte tècnic i professor de materials UdL, Anna Santolaria, conservadora-restauradora de vitralls, Anna Gonzàlez, conservadora-restauradora de béns culturals, Damaris Sarrau, arquitecta tècnica, Josep Matés, terrisser, Joan Ferrer, rajoler, i els arquitectes Alicia Dotor, Jordi Morros i Belén Onecha. Fotografies de Vadó Bosch i dibuixos de Montserrat Muntadas, arquitecta tècnica.

Aquest llibre ha estat editat per l'Associació GRETA, i ha comptat amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del COAC, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, i la Unió d'Empresaris de la Construcció de Girona.

Versió per a imprimirPDF version