Visita a la Terra Alta: Habitatges desconnectats

Imatge: 
© AuS
L'Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) organitza dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 2016 una visita a la Terra Alta.

Dissabte 8 d'octubre:

11:30 h Visita a Llaberia, població del municipi de Tivissa que compta amb una estació fotovoltaica que li permet funcionar de forma autònoma, completament desconnectat.

L'estació fotovoltaica de Llaberia és una central solar fotovoltaica de 18 kwp. Subministra energia elèctrica a 47 habitatges de Llaberia, alhora que proporciona l'energia necessària per al servei comú d'enllumenat públic. El projecte d'aquesta planta centralitzada presenta com a innovació la instal·lació en cada habitatge d'un limitador de consum que permet gestionar el subministrament d'energia en funció de les necessitats dels usuaris i de l'estat de càrrega del sistema.

14:30 h Dinar de picnic a prop de la següent visita

16:00 h Visita a obra d’habitatge unifamiliar a Arnes. Es tracta d’un habitatge pilot amb estructura d’obra de fàbrica, coberta de fusta i aïllament a base de pasta de pallofa d’arròs.

Els arquitectes Imma Campanals, Albert Cuadern i Eduard Cuadern ens explicaran com aconseguir rebaixar despeses en aquest tipus de promocions.

· Més informació: L'habitatge model

El sopar està previst a Arnes, al casal del poble, i l'allotjament serà a l’alberg Els Olivers, a Horta de Sant Joan. El preu d'allotjament i esmorzar és de 23 euros. Les habitacions són per grups de 10 o 5 persones.

Diumenge 9:

12:00 h 
Visita al Mas la Llum, casa rural a Arenys de Lledó. Es tracta d’un edifici amb estructura de fusta i palla, obra de Josep Bunyesc.

· Més informació: Mas la Llum


Per inscriure's cal enviar un correu electrònic amb les dades personals (nom i telèfon) a auscatalunya@coac.catCaldrà indicar si us quedareu a dormir i, en cas de poder portar cotxe, quantes persones podríeu portar.

Versió per a imprimirPDF version