Biennal Europea a Biennal Internacional del Paisatge

La Biennal Europea de Paisatge, ja des de la seva primera edició, ha expressat la voluntat d’aprofundir i debatre la intervenció al paisatge, tant des de l’arquitectura del paisatge com des d’altres camps disciplinaris que estan vinculats amb el seu estudi i evolució. 
Un cop consolidada la Biennal a nivell europeu, després de set edicions, amb “Refent paisatges” (1999), “Jardins insurgents” (2001), “Només amb natura” (2003), “Paisatge: un producte / una producció” (2006) , Tempesta i ímpetu (2008),  “Paisatges Líquids” (2010) i " Biennal versus Biennal" (2012);  en la passada novena edició la Biennal va acostar-nos a noves realitats paisatgístiques del món mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba. Amb “Un Paisatge per a tu” (2014) i "Tomorrow Landscape" (2016).

Barcelona s'obrirà al paisatge internacional aquest  setembre en la seva 10ª edició. El simposi es celebra al Petit Palau de la Música, els dies 26, 27 i 28 de setembre 2018. Aquest es formalitzarà en tres dies, durant els quals hi haurà conferències, presentacions dels finalistes per al Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, ponències i taules rodones. 

10a Biennal Internacional del Paisatge: Performative nature

La X Biennal de Paisatge de Barcelona, “Performative nature” (2018),   es reivindica tant com a catalitzador de dubtes, com a impulsora d'il·lusions i de canvis en l'àmbit del Paisatgisme, en unes circumstàncies en què les disciplines territorials i culturals oscil·len entre la sotsobre i l'emergència. És davant de la inquietud de trobar noves vies d'acció, d'explorar camps potser inhòspits, de repensar antigues certeses, o d'assegurar certes sensibilitats necessàries, que es convoca la present edició del certamen, per ser presents en la discussió del que ha de ser el Paisatge ara dins un context internacional, per preveure un futur plausible i, perquè no, emocionant. En conseqüència, la Biennal ha revisat àmbit i formats, fórmules, conceptes i objectius de la disciplina, mentre es contempla a si mateixa críticament com a plataforma viva del Paisatgisme i talaia dels moviments en el Paisatgisme internacional.

Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Fundació Banc Sabadell


Es convocà el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell i inscrit en el marc de la 9a Biennal Internacional del Paisatge de Barcelona. La convocatòria de presentació de projectes de Paisatge construïts i planejament de paisatge  aprovat, creats a arreu del món entre 2013 i 2018. Amb un únic premi amb una dotació econòmica de 15.000 euros lliurat durant la celebració del simposi. El guanyador i els finalistes van presenta els seus projectes durant el simposi el dia 29-9-16. Els projectes seleccionats pel Jurat Internacional seran publicats en el catàleg de la 10ª Biennal, mostrats en l'exposició del Premi Rosa Barba amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell i presentats al web de l’arxiu digital de les Biennals.
 

Comitè Científic i Jurat Internacional

Per veure els membres de la Comissió executiva i del Jurat Internacional, clica aquí.

 

          

Contacte:

 

10A BIENNAL INTERNACIONAL DE PAISATGE DE BARCELONA

Equip

COAC
Plaça Nova 5, 2a planta
08002 Barcelona / Catalunya / Espanya
Telèfon: +34 93 552 08 42
             +34 93 306 78 00

 

ETSAB
Diagonal 649, 5a planta
08028 Barcelona / Catalunya / Espanya
Telèfon: +34 93 401 64 11 

 

Trucades preferentment des de les 15:00 fins a les 20:00

 


biennaladm@coac.net

10biennal@coac.net

biennal.paisatge@upc.edu

https://www.coac.net/landscape
https://arquitectes.cat/landscape

 

Organitzadors:

 

                           

         

https://www.facebook.com/Barcelonalandscapebiennial

Versió per a imprimirPDF version