El degà del COAC i el de l’ICAB presenten les conclusions del Congrés de les Professions de la Intercol·legial

El degà del COAC i el de l’ICAB presenten les conclusions del Congrés de les Professions de la Intercol·legial

Imatge: 
© La Intercol·legial

El president de l’Associació Intercol·legial de Catalunya i degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Oriol Rusca, i el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i president del Congrés de les Professions, Lluís Comerón, van presentar les conclusions del Congrés de les Professions de la Intercol·legial el passat dimarts 4 de juliol al Museu Marítim de Barcelona.

El degà del COAC va destacar en el seu parlament “el compromís social dels professionals amb la ciutadania, d’acord amb la deontologia, el marc legal i la independència”. Comerón també va subratllar la importància dels col·legis professionals en la societat, gràcies al seu “paper de facilitador i impulsor de la tasca dels col·legiats, la seva representació dels professionals en les institucions, la promoció de l’interès general i la garantia de qualitat en els serveis professionals”.

Així mateix, es va demanar a l’administració més confiança en els professionals, pel seu compromís ètic, coneixements i formació continuada, expressant la necessitat d’un marc legislatiu i normatiu simplificat que faciliti l’activitat professional.

L’ampli suport de l’administració als professionals i als seus col·legis es va fer palès amb la presència del ministre de Justícia, Rafael Català; el conseller de Justícia, Carles Mundó; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; i el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens. Entre els més de 500 assistents a l’esdeveniment, també van acudir a l’acte els degans i membres de les Juntes d’alguns dels col·legis professionals que integren la Intercol·legial.

El conseller de Justícia va assegurar que "els professionals són el pulmó de la societat i són imprescindibles”, i el ministre de Justícia va cloure l’acte afegint que el Congrés havia suposat una bona oportunitat per mirar al futur, en un moment de grans reptes.

Èxit del Primer Congrés de les Professions
La primera edició del Congrés de les Professions, que va iniciar-se el 31 de maig i va finalitzar el 4 de juliol, ha esdevingut un èxit de participació, amb més de 4.000 assistents, 108 actes i 1.000 reunions de col·laboració i networking. Totes aquestes activitats han motivat un salt qualitatiu en la cohesió i capacitat de treballar conjuntament tots els Col·legis catalans.

Les conclusions del Congrés han posat de manifest la capacitat que ha tingut aquesta iniciativa per abordar els reptes actuals del sector, construir una visió conjunta de futur i potenciar la col·laboració entre col·legis professionals.

El paper del COAC en el Congrés de les Professions
El Congrés de les Professions, que va ser una proposta del Col·legi d’Arquitectes, ha replicat el model del Congrés d'Arquitectura 2016, el qual es va basar en debats oberts, de diàleg i de coneixement.

El COAC va organitzar, en el marc del Congrés, diversos actes. Entre ells destaquen "El potencial de les cooperatives a l'exercici professional" i "La nova agenda urbana", realitzat amb la col·laboració del Departament de Territori de la Generalitat.

4/07/2017
Tornar