Janet Sanz, Sandra Bestraten, Assumpció Puig, Ada Colau i Josep Maria Montaner

El COAC trasllada a l’Ajuntament de Barcelona la necessitat de consens amb el sector

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
La degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, i la presidenta de la Demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten, van reunir-se amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la tinenta d’alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz; i el Regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, per parlar sobre els principals reptes de la ciutat. La trobada, que es va realitzar el passat 26 de juny a l’Ajuntament, va ser la primera presa de contacte després de les eleccions del Col·legi entre les màximes representants del COAC i el Consistori.

Compromís amb les ciutats inclusives i empàtiques amb el teixit social
Assumpció Puig i Sandra Bestraten van compartir amb l’equip de govern municipal els reptes que la institució assumeix amb el nou mandat. També van presentar el valor afegit de l’arquitecte en molts dels temes que preocupen a la ciutadania, com és l’habitatge social.

Sobre aquest assumpte, les representants del COAC van mostrar el seu suport a totes aquelles iniciatives dirigides a fer ciutats més inclusives i empàtiques amb el teixit social, però incidint en la necessitat que aquestes es realitzin amb un ampli consens del sector (tal com es va anunciar en un comunicat), i demanant una demora en l'aplicació.

Assumpció Puig i Sandra Bestraten van defensar la necessitat d’apostar per una política d’habitatge transparent, concertada i de llarg termini. Per fer-ho possible, la degana va oferir el COAC com a espai de diàleg i debat obert.

Visibilitzar la feina de les dones arquitectes
Un dels objectius prioritaris per a ambdues institucions és visibilitzar el paper de les dones. En aquest sentit, el COAC i el consistori barceloní van coincidir que la presència de dones en posicions de decisòries dins del COAC pot ajudar a fomentar la posada en valor del rol de la dona.

Paral·lelament, les representants del COAC van traslladar la necessitat de fer visible l’arquitectura de proximitat i convertir-la en un referent, sense deixar de banda aquella que inclou els grans equipaments i edificacions.

En relació al Museu d’Arquitectura i Urbanisme, la degana va reiterar la necessitat de considerar aquest projecte com a estratègic en la difusió de l’arquitectura, ja que, malgrat que la Generalitat, l’Ajuntament i el COAC sempre han defensat la seva conveniència, aquest projecte no ha tirat endavant. Amb la creació del Museu d’Arquitectura i Urbanisme, Barcelona podria disposar d’un espai de qualitat i gaudi, que difongués l’arquitectura a partir del llegat de l’Arxiu Històric.

 
13/07/2018
Tornar