Assumpció Puig, nova degana en funcions del COAC, en substitució de Lluís Comerón, nou president del CSCAE

Assumpció Puig, nova degana en funcions del COAC, en substitució de Lluís Comerón, nou president del CSCAE

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En la Junta de Govern celebrada el passat 23 de gener, Lluís Comerón i Graupera va cessar com a degà del COAC —càrrec que ha ocupat del 2010 al 2018— per prendre possessió, avui dimecres 24 de gener, com a nou president del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE). En aquesta mateixa Junta es va nomenar Assumpció Puig i Hors —fins al moment vicedegana i secretària de la institució— com a degana en funcions del COAC, càrrec que ocuparà fins les properes eleccions, que tindran lloc el mes de maig. Joan Tous, president de la Demarcació de Tarragona, ocuparà el càrrec de secretari en funcions del COAC.

Avui dimecres 24 de gener, Lluís Comerón prendrà possessió com a president del CSCAE per al període 2018-2021.

Lluís Comerón, arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), docent de l’ETSAB i de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), té despatx propi, on ha desenvolupat una pràctica professional diversa, tant a les administracions públiques com per al sector privat. Actualment compagina la seva activitat amb el càrrec de president de l’ITEC.

En l’àmbit col·legial, ha estat president de la Demarcació de Barcelona del COAC del 2006 al 2010, i des d’aleshores ha ocupat el càrrec de degà de la institució.

Després de 8 anys al capdavant de la institució catalana, ara afronta el repte de liderar el CSCAE amb un programa que potenciï la col·laboració dels Col·legis amb un projecte col·lectiu per als arquitectes i l'arquitectura, capaç de liderar les transformacions actuals, millorant el reconeixement social de la professió i les condicions professionals dels arquitectes. Lluís Comerón substiturà en el càrrec de president del CSCAE a Jordi Ludevid i Anglada, qui havia ocupat el càrrec de degà del COAC entre el 2006 i el 2010.

Primera degana del COAC
La substitució de Lluís Comerón com a degà del COAC ha estat assumida per Assumpció Puig, nomenada degana en funcions fins la celebració de les properes eleccions del COAC el mes de maig. Aquest nomenament, doncs, suposa tenir, per primera vegada, una dona al capdavant de la institució.

Assumpció Puig ha ocupat el càrrec de secretària de la Junta de Govern del COAC des de fa vuit anys, i el passat 5 de desembre, moment en què Lluís Comerón va ser escollit president del CSCAE, va ser nomenada vicedegana del COAC. Dins aquesta institució, anteriorment també havia estat assessora de la Junta de Govern —del 2008 al 2010— i secretària de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona —del 1984 al 1986—.

Puig, nascuda a Girona, és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) des del 1979. Des del 1983 té despatx propi, on ha desenvolupat una pràctica professional diversa, tant per a les administracions com per al sector privat, realitzant projectes d’equipaments escolars, esportius, penitenciaris i culturals, així com espais públics i edificis d’habitatges, tant d’obra nova com de rehabilitació.

24/01/2018
Tornar