Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Daniel Mòdol assisteix al GT Sarrià- Sant Gervasi del COAC

El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi i d'Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni, Daniel Mòdol, va participar en una sessió del Grup de Treball d’Arquitectes de Sarrià-Sant Gervasi del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el passat dijous 23 de març al Centre Cívic Vil·la Florida. L’acte, que també va comptar amb la presència del degà del COAC, Lluís Comerón, va aplegar 33 arquitectes del barri, que van formular preguntes relacionades amb els equipaments públics, el trànsit o sobre la vinculació dels arquitectes amb la societat.

El regidor va assegurar que “aquest és el districte amb menys equipaments, ja que anem a la cua en els pressupostos”, amb els quals “no cobrim ni el 20% de les necessitats dels ciutadans”. La principal raó d’aquesta manca d’equipaments i infraestructures és "l’escassetat d’espais disponibles i recursos econòmics”. En aquests moments, l’única gran construcció prevista és la biblioteca de Sarrià, la resta d’accions seran “petites intervencions en els equipaments existents”, va informar Mòdol. 

En relació al trànsit, Mòdol va admetre les dificultats circulatòries de Sarrià-Sant Gervasi, les quals podrien minimitzar-se amb el nou Pla de Mobilitat, que veurà la llum en 7 mesos. No obstant això, el regidor va anticipar que el pla no podrà solucionar-ho tot, perquè “aquest és el barri amb una major proporció d’escoles per habitant d’Europa i amb més cotxes, probablement, de Barcelona, i això no ho podem canviar".

Una de les iniciatives que acostumen a plantejar-se a tots els Grups Territorials és la necessitat de realitzar accions que aproximin els arquitectes a la ciutadania com, per exemple, a través de la presència d’arquitectes als centres cívics del barri. El regidor, sobre aquest tema, va insistir que “l’Ajuntament donarà facilitats perquè arquitectes, així com fa amb tots els col·lectius, es posin als espais públics”. El degà del COAC va aprofitar l’ocasió per destacar que la futura llei de l’arquitectura tindrà un paper clau en la vinculació de la professió amb la societat.

Finalment, Comerón i Mòdol van agrair la nombrosa participació dels arquitectes a l’acte, a més de felicitar-los per la intensa activitat que aquest grup territorial està duent a terme.

Què són els Grups Territorials?
Els grups territorials del Col·legi d'Arquitectes estan formats per arquitectes col·legiats interessats a treballar al costat de la ciutadania per copsar les problemàtiques dels diferents districtes i barris. Els grups tenen com a objectiu teixir relacions entre els arquitectes i els veïns i veïnes, institucions i organitzacions dels seus barris, per tal d'analitzar la situació dels districtes i buscar conjuntament solucions. D’altra banda,  també tenen com a objectiu apropar l'arquitectura a la societat, ja sigui a través d'activitats de difusió (jornades, seminaris, etc.) com d'altres més tècniques relacionades amb dubtes respecte a l'exercici de la professió (normativa o competències, entre d'altres).

Vols participar als Grups Territorials?

La següent trobada tindrà lloc el 4 d’abril a les 19 h al Centre Cívic de Sant Andreu (c.Gran de Sant Andreu, 111 - sala 1). 

Els interessants en participar-hi us podeu inscriure enviant un correu electrònic a juntabcn@coac.net.
23/03/2017
Tornar