Comunicat de la Junta de Govern

El COAC treballa en diferents escenaris per ajudar el col·lectiu

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Ja fa més d’una setmana que les circumstàncies d’emergència sanitària provocades per la COVID-19 ens han conduït a un estat d’alarma que té unes repercussions socials, econòmiques i professionals molt greus. La resiliència col·lectiva dels arquitectes es posa a prova aquests dies, ens obliga a treure el millor de nosaltres mateixos i enfortir-nos conjuntament davant les circumstàncies actuals i futures.

Us volem transmetre tot el nostre suport i alhora volem que conegueu que la Junta de Govern del COAC està treballant en diferents escenaris per tal de poder ajudar el nostre col·lectiu en tot allò que ens sigui possible.

Ajudes per a tots els autònoms
En primer lloc, pel que fa a les ajudes als autònoms que el Govern estatal pugui establir, estem treballant perquè s’inclogui també els professionals incorporats a mutualitats de previsió, en règim legal alternatiu al RETA. L’objectiu és el d’evitar la situació de discriminació que ara mateix pateix part del nostre col·lectiu. Això ho fem sota la coordinació del CSCAE, que el passat 20 de març ja va fer la petició formal al Govern estatal.

Petició per aturar l'activitat
En segon lloc, els col·legis tècnics catalans hem fet també una petició oficial al Govern de l’estat perquè aquest aturi l’activitat lligada a les obres de construcció, públiques i també privades, donat que és pràcticament inviable garantir les mesures de prevenció i protecció establertes. Estem convençuts que hem de reclamar accions en defensa de la salut i la seguretat dels nostres col·lectius, així com de la resta de persones que hi treballen. Aquesta petició va lligada també a la sol·licitud de mesures econòmiques per pal·liar les pèrdues que tindrà el nostre sector, i contribuir així a la recuperació de l’economia, en la qual hi tenim un paper rellevant.

Quotes col·legials
En tercer lloc, la Junta ha pres la decisió que els col·legiats puguin ajornar el pagament de la quota corresponent al 2n trimestre de l’any. Us recordem també que, si us és necessari, tenim el programa d’atenció social a la vostra disposició.

Malgrat el confinament al qual estem tots sotmesos, la presència territorial del Col·legi segueix ben viva i ens permet estar al vostre costat. A més de seguir donant-vos servei des d’arreu amb el teletreball, a aquestes primeres accions que us acabem d’explicar se n’afegeixen d’altres que estem organitzant i que tenen a veure amb la formació, la cultura i l’acció social i de voluntariat. Us les anirem explicant tan aviat com les anem enllestint.

En definitiva, treballarem per ajudar-vos a sortir d’aquesta situació més enfortits i preparats per encarar nous reptes.

Seguirem informant.


Junta de Govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
24/03/2020
Tornar