La Delegació de la Garrotxa- Ripollès signa el compromís amb el Pla Integral d'Accions i Millora del Nucli Antic d'Olot

La Delegació de la Garrotxa- Ripollès signa el compromís amb el Pla Integral d'Accions i Millora del Nucli Antic d'Olot

Imatge: 
© PIAM
La Delegació de la Garrotxa- Ripollès de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va signar el compromís amb el Pla Integral d’Accions i Millora del Nucli Antic d’Olot (PIAM), el passat dilluns 19 de març al Centre Cultural els Catòlics d’Olot.

El PIAM, un projecte de transformació urbana participativa
El PIAM és un projecte de renovació urbana integral, basat en un “procés participatiu, efectiu i viable”. El PIAM es divideix en quatre temàtiques: convivència i connectivitat, espai públic i mobilitat; habitatge i inclusió; patrimoni històric i identitat local i turística i diversitat d’usos.

Aquesta iniciativa forma part del “+B, Sumem des dels barris”, un programa que té com a l’objectiu posar en pràctica una nova manera de fer ciutat entre tots: a través de diferents visions i aprofitant el coneixement i l’energia de ciutadans, comerciants, empresaris i tècnics de l’Ajuntament. La raó de ser d’aquesta eina és construir espais més habitables per a les persones, que satisfacin les seves necessitats i en els quals els diferents agents treballin conjuntament per aconseguir decisions compartides.

El COAC i altres representants de la societat civil donen suport a la iniciativa
A més del Col·legi d’Arquitectes, el compromís el van signar també l’Associació de Comerciants d'Olot, l’Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Associació d'Olotins Amics del Porc i el Xai (AOAPIX), l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic, el Centre Cultural els Catòlics d’Olot, l’Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, els Esplais de la Garrotxa, Núria Social, la Iera Associació de creadors de la Garrotxa, Orfeó Popular Olotí i els representants dels partits municipals OEC, PSC, ERC i PDeCAT.

Amb aquesta signatura, culmina un any, en el qual l’equip de treball de la Delegació de la Garrotxa- Ripollès de la Demarcació de Girona ha col·laborat en la realització del PIAM, en totes les seves fases d’elaboració.

Per a més informació: Nucli Antic +B
26/03/2018
Tornar