La Setmana de l'Energia s'obre al COAC

La Setmana de l'Energia s'obre al COAC

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'Institut Català de l'Energia (ICAEN) ha escollit el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) per obrir la Setmana de l'Energia, on es va presentar la façana fotovoltaica del COAC en el marc de la jornada sobre "Rehabilitació energètica i autoconsum fotovoltaic als edificis".

La inauguració, que va tenir lloc el passat 16 de juny, va anar a càrrec de la directora de l'ICAEN, Assumpta Farran, i el degà del COAC, Lluís Comerón. Farran va subratllar que "la rehabilitació energètica és clau, però la renovació urbana del parc d'edificis és indispensable". El degà va afegir, en aquest sentit, que "cal interpretar els elements de manera conjunta i integral. És a dir, parlar d'energia i parlar d'edificis alhora". 

La taula rodona de Patrimoni arquitectònic i transició energètica: el repte d’intervenir energèticament una façana de valor patrimonial va analitzar el cas de la façana del COAC, la qual es troba alineada amb els plantejaments del Pacte Nacional per a la Transició Energètica. En ella van intervenir Joan Viader, coautor del projecte de rehabilitació de la façana; Enric Mir, vocal de la Junta de Govern del COAC; Antoni Vilanova, president de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i Joyce de Botton, doctora en Arquitectura i Urbanisme, ETSAB/UPC. Els participants van posar en valor les dificultats que implica intervenir façanes d'aquest tipus i van ressaltar la gran importància que tenen per liderar la transformació energètica en matèria d'edificació. 

Tanmateix, la jornada va tractar la rehabilitació energètica i edificis de consum d’energia gairebé zero: Guies pràctiques; els models de negoci vinculats a l’energia solar compartida o els resultats de l’Observatori de l’estat energètic dels edificis de Catalunya.

La Setmana de l'Energia 

La Setmana de l’Energia, que tindrà lloc del 19 al 25 de juny, l’organitza l'ICAEN conjuntament amb altres entitats públiques, com la Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat o l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre altres, i pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.
16/06/2017
Tornar