Lluís Comerón pren possessió del càrrec de president del CSCAE

Lluís Comerón pren possessió del càrrec de president del CSCAE

Imatge: 
© CSCAE
Lluís Comerón va prendre possessió del càrrec de president del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), el passat 24 de gener a la seu del CSCAE. 

Davant de més de 120 assistents, Comerón va assumir el càrrec de president per al període 2018-2021 de la mà de Jordi Ludevid, antic degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). En el seu discurs, el nou president va afirmar que amb el nou càrrec assumia “un compromís amb els arquitectes, la societat, els consellers i la cooperació col·legial”. Aquest compromís, va subratllar, es concretarà amb la “construcció d’un projecte col·lectiu, inclusiu i de diversificació, on tots els companys trobin la seva satisfacció professional". 

Una aposta pel lideratge dels arquitectes 
L’exdegà del Col·legi va assegurar que havia de liderar una “legislatura clau per afrontar un gran canvi en la realitat que ens envolta”, basada en reptes com “el dret a un habitatge digne i adequat, la millora de les condicions de vida, salut, confort i benestar de les persones i la lluita contra el canvi climàtic”. 

Aquests reptes, va anticipar, "només s'assoliran si transformem urgentment les nostres ciutats, barris, edificis i la majoria dels 26 milions d'habitatges construïts que tenim a Espanya" i, segons va afirmar, “això només es farà amb el lideratge dels arquitectes”. 

Comerón va prometre que durant el seu mandat “es donaria veu a tots els arquitectes” i que, per aquesta raó, estaven presents en l’acte de presa de possessió els màxims representants del món de l’arquitectura. Algunes de les figures presents van ser el president de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA), Thomas Vonier, el Director General d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministerio de Fomento, Antonio Aguilar Mediavilla, el president de l’Ordem dos Arquitectos, Celestino García Braña o la guanyadora del premi Pritzer, Carme Pigem, del despatx RCR. 

Un arquitecte amb una dilatada experiència institucional 
Lluís Comerón és arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Després d'haver treballat amb Ramon Sanabria i Ramon Artigas, va fundar el seu propi despatx, on ha desenvolupat una pràctica professional diversa, realitzant projectes tant per a les administracions públiques com per al sector privat. 

En l'àmbit col·legial, el nou president posseeix una llarga trajectòria, havent ocupat entre 2006 i 2010 la presidència de la Demarcació de Barcelona del COAC i el càrrec de degà d'aquesta institució des de 2010.

Comunicat del president del CSCAE
El CSCAE fa arribar un comunicat del seu president, Lluís Comerón, dirigit a tots nosaltres on parla del nou repte que assumeix amb aquest nou càrrec i agraeix el suport que ha tingut per assumir-lo. Podeu llegir el seu contingut aquí.
25/01/2018
Tornar