Presa de possessió de la nova Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona

Presa de possessió de la nova Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 30 de maig, els membres de la nova Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona van prendre possessió dels seus càrrecs. En aquest sentit, la Junta presidida per Sandra Bestraten i Castells estarà integrada per Manel Casadevall i Pla, que assumirà les funcions de secretari, Anna Prats i Iraola, com a tresorera i Cristina Mora i Porcel, Carlos Pérez Mir i Francesc Camps i Palou, com a vocals. 

L’arquitecte, referent en la qualitat de vida de les persones

Una de les prioritats de la nova Junta Directiva de Barcelona serà recuperar la figura de l’arquitecte com a referent per millorar la qualitat de vida, ja que, segons Sandra Bestraten, “a través de l’arquitectura i l’urbanisme podem incidir directament en la vida quotidiana de les persones, independentment del seu gènere, procedència o nivell econòmic”. 

Les necessitats de les generacions presents i futures conviden a transformar els nostres entorns urbans. Per aquesta raó, la presidenta de Barcelona assegura que “serà fonamental la renovació urbana, la millora de l’accessibilitat i aconseguir l’eficiència energètica dels nostres edificis per tal de contribuir a la salut de totes les persones”. 

D’igual manera, la Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona treballarà per recuperar i actualitzar les antigues Oficines d’Atenció i Urbanisme, amb l’objectiu d’esdevenir claus en el suport a totes les entitats veïnals, taula del tercer sector, per tal de donar resposta a les necessitats de la societat actual. 

Una de les estratègies serà seguir reforçant els grups d'arquitectes a nivell territorial, segons districtes i municipis per tal d'afavorir,  des del COAC, la visibilitat de cadascuna de les tasques que aportem com arquitectes i reforçar les xarxes de proximitat. 

Finalment, es vol potenciar el debat sobre els nous reptes de les ciutats, i posar especial atenció en cosir els límits entre municipis i l'entorn natural.
8/06/2018
Tornar