Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El degà parla sobre el futur de la professió amb estudiants de la UIC

El degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, va parlar sobre el futur de l'arquitectura amb estudiants de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), on va presentar, el passat 8 de març, els resultats de l’estudi sobre l’estat de la professió realitzat pel COAC: “Els arquitectes. Situació, oportunitats i perspectives”.

Davant d’una cinquantena d’estudiants, el degà va explicar com la tendència del sector està actualment enfocada a la diversificació i orientació professional. Així, Comerón va alertar del fet que “malgrat la formació que es rep a les escoles és excepcional, la diversificació ha arribat abans al sector professional que a les escoles”. Per aquest motiu, el degà va defensar “la necessitat, ara més que mai, que els nous arquitectes es ramifiquin”.

En aquest sentit, Lluís Comerón va aprofitar per estimular als joves a formar-se al llarg de la seva carrera professional, sempre tenint en compte que “es pot ser bo en diversos camps dins del món de l’arquitectura, però pot ser difícil compaginar una alta competitivitat en diferents espais de treball”.

Així mateix, va destacar que l’actual problema de la professió “no ha estat només la crisi, ni que hi hagi massa arquitectes tenint en compte els ratis d’arquitectes per habitants a Europa, sinó el “desajust entre l’oferta i la demanda”, provocat per “la concentració de la majoria d’arquitectes en uns determinats tipus de treballs”. Per al degà, això només es podrà corregir “seguint amb la diversificació de les nostres activitats”.

La sessió forma part d’un programa de presentacions sobre els resultats de l’estudi de la professió que el degà està duent a terme a les diferents escoles d’arquitectura, que servirà per conèixer i respondre alguns dels dubtes que molts estudiants tenen en relació al seu futur professional. Alguns dels temes plantejats en aquesta sessió per part dels assistents van versar sobre les assegurances, el paper del Col·legi o el COAC Jove, una modalitat de vinculació al COAC dirigida a estudiants d’arquitectura i arquitectes menors de 40 anys que no estan col·legiats.
8/03/2017
Tornar