Façana del COAC Barcelona.

La rehabilitació de la façana del COAC, nominada al Premi Mies van der Rohe 2019

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'11 de desembre la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat les obres nominades al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2019.

En total s'han seleccionat 383 obres de 38 països, entre les quals ha estat nominada la rehabilitació i millora ambiental i energètica de la façana de la seu de plaça Nova. El projecte és obra de l’equip composat per la societat Fuses-Viader Arquitectes SLP —Josep Fuses i Joan M. Viader— i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla. Per a més informació sobre la nova façana, inaugurada el passat mes de gener, consulta el web renovaciourbana.cat.

A més, han estat nominades les següents obres d'arquitectes catalans:

· Urbanització de la nova plaça del Pallol a Girona, d'amm arquitectes (Montse Nogués i Manel Bosch)

· Ca la Dona + Casal de joves, a Barcelona, de Bestraten Hormias Arquitectura (Sandra Bestraten i Emili Hormias)

· Casa-Galeria, a Barcelona, de Carles Enrich Studio 

· Edifici mixt d'habitatges i allotjaments temporals al 22@, Barcelona, de COLL-LECLERC Arquitectos (Jaime Coll i Judith Leclerc)

 · Centre d'Art i Hotel al Castell de St. Julià de Ramis, Girona, de Fuses-Viader Arquitectes (Josep Fuses i Joan M. Viader)

· Centre Cívic Lleialtat Santsenca, a Barcelona, d'HARQUITECTES (David Lorente, Josep Ricart, Roger Tudó i Xavier Ros)

· Casa 1413, a Ullastret, d'HARQUITECTES (David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros, Roger Tudó)

· Rehabilitació de la Casa Vicens, a Barcelona, de Martínez Lapeña-Torres Arquitectos i Daw Office (José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres Tur, David García Martínez)

· Rehabilitació i ampliació dels Tallers Gon-Gar, a Benissanet, de NUA arquitectures (Ferran Tiñena, Arnau Tiñena i Maria Rius)

El jurat format per Dorte Mandrup (presidenta), Frank McDonald, María Langarita, Kamiel Klaasse, Ștefan Ghenciulescu, Angelika Fitz i George Arbid decidirà la llista dels 40 seleccionats que serà anunciada el 16 de gener, així com els 5 finalistes que es donaran a conèixer el 13 de febrer. Els guanyadors es sabran a mitjans d’abril i el procés culminarà el 7 de maig al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona amb la celebració de la cerimònia de lliurament i la inauguració de l'exposició.

Per a més informació, consulta el web miesarch.com.
11/12/2018
Tornar