Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Lluís comerón

Lluís Comerón, reelegit president del CSCAE per als propers quatre anys

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L'arquitecte Lluís Comerón i Graupera continuarà al front del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) durant els propers quatre anys. Així ho ha proclamat avui el Ple del Consell, després que el procés d'eleccions hagi conclòs sense la presentació d'altres candidatures. Seguiran acompanyant a Comerón la degana del Col·legi d'Arquitectes d'Illes Balears (COAIB), Marta Vall-llosera; el degà del Col·legi d'Arquitectes d'Extremadura (Coade), Juan Antonio Ortiz; la degana del Col·legi d'Arquitectes de Múrcia, María José Peñalver, i com a secretari general, Laureano Matas.

La convocatòria d'eleccions del CSCAE es va produir en la sessió plenària del 9 de setembre i el termini va finalitzar el dia 29 sense que es presentés cap altra candidatura. El segon mandat de Comerón com a president arrancarà oficialment al gener, amb la celebració del Ple del Consell, on es formalitzarà la presa de possessió dels càrrecs.

Durant la sessió plenària d'avui, que es celebrava a la ciutat de Sigüenza (Guadalajara), l'exdegà del COAC ha subratllat: “En els propers quatre anys, l'arquitectura i l'urbanisme s'han de consolidar com a eixos bàsics del benestar individual i col·lectiu de les persones i del reequilibri mediambiental, reconeixent la labor i el compromís dels arquitectes en aquesta comesa, i això ha d'anar acompanyat de millors condicions en l'exercici de la professió”.

Amb Comerón al capdavant, durant aquests anys el CSCAE ha impulsat la cooperació entre els Col·legis i el Consell per recolzar els arquitectes col·legiats en la seva tasca professional, i en especial davant la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19. Amb el seu impuls, ha aconseguit que s'hagi iniciat la tramitació de la Llei d'Arquitectura, i ha creat l'Observatori 2030 per visibilitzar el compromís dels arquitectes i l'arquitectura amb la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica. A més, ha reforçat la posició d'Espanya com a referent internacional en el món de l'arquitectura amb l'organització del Fòrum Internacional d'Accés a l'Habitatge Madrid 2022 i el triomf de la candidatura de Barcelona com a seu del Congrés de la UIA i Capital Mundial de l'Arquitectura 2026.

Trajectòria professional
Lluís Comerón és arquitecte per l'ETSAB i dirigeix el seu propi estudi a Sant Cugat del Vallès, des d'on ha desenvolupat una pràctica professional diversa, tant per a administracions públiques com per al sector privat, compaginant la seva activitat professional amb la docència a l'ETSAB i, posteriorment, a l'ETSAV.

En l’àmbit col·legial, va ser president de la Demarcació de Barcelona del COAC del 2006 al 2010, i degà del COAC entre el 2010 i el 2018. Des d'aleshores ocupa el càrrec de president del CSCAE.
 
 

14/10/2021
Tornar