El COAC cedeix 13 documents originals per a una exposició sobre Jujol al Palau Güell

El COAC cedeix 13 documents originals per a una exposició sobre Jujol al Palau Güell

Imatge: 
© Disseny per a la biblioteca de l’Ateneu Barcelonès. 1903. Arxiu Històric del COAC

L’Arxiu Històric i la Biblioteca del COAC col·laboren en l’exposició retrospectiva de la vida i obra de Jujol que el Palau Güell acull fins al 3 de novembre. Fins a 12 peces de projectes i una revista formen part de la mostra ‘Jujol, l’arquitectura del color’, que l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha organitzat com a acte central de l’Any Jujol 140.

Les peces cedides per a la mostra representen 12 projectes tan diversos com la Casa Planells, el Palau del Vestit, el disseny d’interiorisme per a la biblioteca de l’Ateneu Barcelonès, la Torre de la Creu o la Font Monumental per a l’Exposició Internacional de 1929.

Totes elles formen part d’una exposició que té com a fil conductor el color, un dels trets característics de l’arquitecte, i que permet recórrer tota l’obra de Jujol mitjançant audiovisuals, panells, plànols, fotografies i escultures originals.

L’exposició compta amb la col·laboració d’entitats i organismes el COAC, l’Arxiu Jvjol, l’Ajuntament de Tarragona, l’Escola Tècnica superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Casa Bofarull i l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

Jujol, un arquitecte per reivindicar
Josep Maria Jujol (1879-1949) va ser un important arquitecte, dibuixant i dissenyador del modernisme català. La seva obra construïda es conserva, principalment, a Sant Joan Despí, on va exercir d’arquitecte municipal, però també a Tarragona i a Barcelona. En aquesta darrera ciutat va treballar de la mà d’Antoni Gaudí i va deixar la seva empremta en les obres més singulars de l’arquitecte com són La Pedrera, la Casa Batlló o el Parc Güell. Jujol també va fer carrera en solitari, amb obres destacades com la Casa Planells, el teatre Metropol o la casa Bofarull, però segueix sent, avui en dia, una figura de l’arquitectura catalana per reivindicar.

4/07/2019
Tornar