El COAC participa per primera vegada a la Nit dels Museus

El COAC participa per primera vegada a la Nit dels Museus

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
Coincidint amb la Setmana d'Arquitectura, el COAC participa per primera vegada a la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva tretzena edició i que se celebrarà dissabte 19 de maig.

Durant aquesta nit, diverses institucions culturals de Catalunya obriran les portes amb diverses propostes lúdico-culturals. El COAC ho farà fins la 1 de la matinada amb l'exposició Manolo Laguillo. 2017 / El Besòs. De Montcada i Reixac al mar i la instal·lació Billennium, de l'artista Anna Moreno.

La primera forma part de la sèrie "Col·leccions" de l'Arxiu Històric del COAC i presenta un ampli reportatge fotogràfic del riu i el seu entorn. Manolo Laguillo, nascut a Madrid el 1953 i establert a Barcelona, ha dut a terme diversos treballs fotogràfics sobre aquesta ciutat. A cavall del documentalisme i la subjectivitat poètica, ha documentat els processos de transformació urbana i arquitectònica de Barcelona des del 1978 fins a l’actualitat.

Per la seva banda, la instal·lació Billennium és una de les intervencions que formen part del projecte Beehave, organitzat per la Fundació Joan Miró de Barcelona. Anna Moreno, nascuda a Barcelona el 1984, presenta el resultat d’una investigació sobre l’arquitectura comunal i modular que va sorgir del Taller de Arquitectura de Ricardo Bofill als anys setanta, combinada amb la literatura de J.G. Ballard, autor britànic de ciència-ficció.


La Setmana d'Arquitectura 2018
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb BB Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d'Arquitectura 2018, una iniciativa compartida que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 10 al 20 de maig.

Durant aquests dies i dins del marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, la ciutat es convertirà en l'epicentre d'un ampli ventall d'activitats relacionades amb el món de l'arquitectura i la ciutat, que volen contribuir a reforçar el valor que té per als ciutadans i ciutadanes el seu entorn urbà construït. Alhora, es vol apropar el disseny de la ciutat al gran públic i difondre els valors de l'arquitectura, l'urbanisme i l'enginyeria.

Barcelona té en la seva arquitectura un patrimoni d'indubtable valor. L'arquitectura és la base de l'espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines, i per això la Setmana d'Arquitectura vol servir per a reforçar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania, després de l'èxit aconseguit l'any passat amb la primera edició.

Des del COAC es vol estimular la reflexió sobre l'entorn construït i el seu valor a través de la difusió de l'activitat arquitectònica, el coneixement, l'experiència i el debat.

Per a això, s'ha elaborat un extens programa d'actes gratuïts que es poden consultar al web.

26/04/2018
Tornar