Arquitectours: Nou Barris

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
En el marc de la Setmana d'Arquitectura, i dins del programa "10 dies/10 districtes amb la renovació urbana", el 13 de maig es farà un itinerari per Nou Barris.

NOU BARRIS. Relligant els nous barris
Nou Barris és el districte més jove de Barcelona. Durant els anys 60, viu una important transformació amb la construcció de grans polígons d’habitatges poc planificats pensats per acollir població immigrada. Les deficiències d’aquests polígons s’han arrossegat fins a l’actualitat però, al llarg dels anys, s’hi han fet intervencions de millora. Iniciarem el recorregut al barri de Canyelles, el qual està sent rehabilitat. Recorrerem el Parc Central de Nou Barris, amb restes patrimonials, com l’aqüeducte de Dosrius. Passarem per les cases barates Ramón Albó i acabarem a la Seu del Districte, construïda dins les restes de l’antic Institut Mental. Diumenge 13 de maig a les 18 h.

S'han tancat les inscripcions perquè l'aforament està complet.
El dia de l'itinerari se't pot demanar que t'identifiquis amb algun tipus de document.

Arquitectours. 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana 
L’evolució urbanística dels districtes de Barcelona és ben diversa. Molts dels seus noms provenen d’antics municipis que, fa més d’un segle, s’annexionaren a Barcelona esdevenint barris de la ciutat. Al llarg del temps, diferents processos de renovació urbana, com el Pla Cerdà, els polígons d’habitatges dels anys 60 o la Vila Olímpica, han configurat la ciutat actual. Els plans de futur pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com ara el programa de Superilles. Aquests 10 itineraris donen a conèixer aquestes i altres intervencions de renovació urbana de la ciutat i posen en valor el patrimoni construït.

Itinerari concebut i realitzat per El globus vermell i Barcelona Architecture Walks.

Amb el patrocini de:

       
Versió per a imprimirPDF version