Arquitectours: Sant Martí

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona
En el marc de la Setmana d'Arquitectura, i dins del programa "10 dies/10 districtes amb la renovació urbana", el 12 de maig es farà un itinerari per Sant Martí.

SANT MARTÍ. El futur de les ciutats
La plaça de les Glòries Catalanes és l’epicentre de dos eixos importants: el sector sud de l’Eixample amb equipaments culturals com l’Auditori i el Teatre Nacional, i el sector occidental del Poblenou, el 22@, que ha vist la seva transformació d’un passat industrial a un present tecnològic dedicat a la innovació. L’itinerari relata la seva evolució des del Pla d’en Cerdà (1859) fins a l’actualitat amb la futura Canòpia Urbana i la implementació de la primera Superilla a l’Eixample. Veurem com els edificis més moderns (Mercat dels Encants, el Museu del Disseny o el MediaTIC) conviuen amb el patrimoni industrial com al Museu Can Framis.

S'han tancat les inscripcions perquè l'aforament està complet.
El dia de l'itinerari serà necessari identificar-se amb algun tipus de document.

Arquitectours. 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana
L’evolució urbanística dels districtes de Barcelona és ben diversa. Molts dels seus noms provenen d’antics municipis que, fa més d’un segle, s’annexionaren a Barcelona esdevenint barris de la ciutat. Al llarg del temps, diferents processos de renovació urbana, com el Pla Cerdà, els polígons d’habitatges dels anys 60 o la Vila Olímpica, han configurat la ciutat actual. Els plans de futur pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com ara el programa de Superilles. Aquests 10 itineraris donen a conèixer aquestes i altres intervencions de renovació urbana de la ciutat i posen en valor el patrimoni construït.

Itinerari concebut i realitzat per El Globus Vermell i Barcelona Architecture Walks.

Amb el patrocini de:

       
Versió per a imprimirPDF version