Propers Actes

Mor l'arquitecte Ignacio de Rivera

Imatge: 
© Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme. Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’arquitecte Ignacio de Rivera Buxareu va morir el passat dissabte 28 de març. 

Nascut a Barcelona l’any 1933, va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, on va obtenir el títol el 1958 i es va doctorar el 1975. De Rivera va compaginar la seva tasca d'arquitecte amb la docència, sent professor encarregat de l'assignatura Anàlisis de Formes. Des de l’any 1975, fins a la seva jubilació, va ser professor titular del departament d'expressió gràfica arquitectònica de l'ETSAB. 

La diversitat professional va ser un tret característic de la seva carrera. Com a arquitecte, sol o en equip amb altres arquitectes, va realitzar habitatges unifamiliars com, per exemple, la Casa Bellvé -amb Tous i Fargas- i la Casa a Sant Vicens de Montal -amb J. L. Hausman-; així com diversos projectes d’habitatges a La Molina, edificis residencials plurifamiliars, hotels, col·legis, oficines, instal·lacions comercials i esportives, com són els trampolins de salts d'esquí i el Club d'Esquí Supermolina. 

També va treballar en els camps de l'interiorisme, la decoració i el disseny. Fet que li va permetre, l’any 1961, guanyar el premi FAD d’interiorisme i decoració amb el projecte de les oficines i magatzems per l'empresa Ina Rodaments. Entre els seus dissenys cal destacar la cadira (1962), dissenyada en col·laboració amb Ramon Marinel·lo. 

S’estima molt la muntanya, en especial, La Molina, on hi va amb els seus pares des de la infància. Des d’aleshores, és una cita anual fixa per a ell:  primer, com a estiuejant i després, també, a la temporada d’esqui. És en aquest entorn que gaudeix de la vida familiar i d’un ampli cercle d'amistats, i on passa temps amb la seva dona Montse, els seus fills i, ara més recentment, amb els seus néts.

Descansi en pau.

Consulta el perfil d'Ignacio de Rivera a arquitecturacatalana.cat
Coneix la Casa Ballbé i els Establimens INA de l'arquitecte, des del portal d'arquitecturacatalana.cat.

31/03/2020
Tornar