Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El projecte HABITAS, impulsat pel COAC, és guardonat als Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans a Barcelona

El projecte HABITAS, impulsat pel COAC, és guardonat als Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans a Barcelona

Imatge: 
© Christian Holzinger. Unsplash
Hi ha una relació directa entre les condicions de l'habitatge i la salut de les persones que hi resideixen. Això s'ha demostrat en els darrers anys i és reconegut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La crisi originada per la COVID-19 ha demostrat en més mesura, si és possible, la importància d'unes condicions saludables en l'habitatge i el seu entorn immediat. A més, la implantació cada vegada més gran del teletreball i l'educació a distància, unides a factors com l'envelliment poblacional, fan preveure que a mig i llarg termini passem més temps a casa.

El projecte HABITAS (Habitatge i Salut en temps de pandèmia i més enllà), impulsat pel COAC entre d'altres institucions, ha estat guardonat als Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans a la Ciutat de Barcelona. La investigació, que estudia aquesta complexa relació entre l'habitatge i la salut, està liderada per la doctora arquitecta Carlota Sáenz de Tejada que, recolzada per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), compta amb el suport de la UPC, el CSIC, l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona, la cooperativa Societat Orgànica i el FabLab Barcelona, a més del Grup de Treball d'Arquitectura i Salut del COAC.

L'objectiu del projecte és contribuir a la cerca de solucions per a alguns dels principals reptes de l'habitatge a la ciutat de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, i vol donar resposta a preguntes com les següents: En quina mesura contribueixen la tipologia edificatòria, el nivell d'ocupació i els hàbits de ventilació de les llars a la qualitat de l'aire interior? Existeixen vincles entre aquests factors i la distribució de la incidència de la COVID-19 a la ciutat?

Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans
Els premis, convocats per l'Ajuntament de Barcelona en el marc del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, van dirigits als membres de la comunitat científica menors de 40 anys i de qualsevol branca del coneixement. El seu objectiu és estimular i reforçar el talent jove barceloní, i donar suport a projectes innovadors que repensin de manera global el model de ciutat.

A aquesta primera convocatòria, que té una dotació d’1,2 milions d’euros, s’han presentat 72 projectes, dels quals 22 han estat beneficiaris dels premis. Els projectes seleccionats tracten temes com la densitat de població, l'espai públic, el benestar social, la mobilitat sostenible, l'emergència climàtica, l'envelliment o els nous models productius, entre d'altres.

Més informació
4/03/2021
Tornar