Celebració del Young Architects' Forum

El "Young Architects' Forum" celebrat a Barcelona acaba amb la publicació d'un Manifest

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 23 de novembre es va celebrar al COAC la conferència "Perspectives: Young Architects' Forum", organitzada amb motiu de la celebració de l'Assemblea General del Consell d'Arquitectes d'Europa (CAE).

Arquitectes joves d'arreu d'Europa es van reunir a Barcelona per debatre sobre els riscos i oportunitats de la professió avui dia i sobre les expectatives de cara al futur. L'objectiu de la trobada era posar de manifest, davant els representants de les diferents organitzacions membres del CAE i també de la Comissió Europea, les principals problemàtiques que preocupen els joves i prendre així consciència de quines accions i polítiques caldria dur a terme. 

L'acte va comptar amb la presència de Xavier Matilla, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona; Josep Casas, subdirector general d'Arquitectura, Planificació d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya; Assumpció Puig, degana del COAC; Lluís Comerón, president del CSCAE, i Georg Pendl, president del CAE.

La jornada va començar amb la xerrada de l'arquitecte norueg Kjetil Thorsen, soci de Snøhetta, i seguidament es van celebrar tres taules rodones amb la participació d'arquitectes joves provinents de diferents països, durant les quals es va generar un interessant debat. Alguns dels temes que es van tractar van ser els moviments cooperatius en l'arquitectura, la mobilitat dels professionals, l'accés dels joves als concursos, la importància de la rehabilitació, els processos participatius i la preservació de la natura, entre altres.
Consulta els vídeos de les diferents sessions aquí.

Manifest del CAE "Perspectives: Young Architects' Forum"
Al final de la jornada, el president del CAE Georg Pendl va presentar el manifest "Perspectives: Young Architects' Forum", que reivindica el paper protagonista de les persones en l'arquitectura, a través de la democràcia i la participació, així com la importància de la sostenibilitat en la construcció, la necessitat de facilitar l'accés al mercat laboral i el paper de la Unió Europea en aquest sector, entre altres aspectes.

· Descarrega aquí el manifest original
· Descarrega aquí el manifest en català

Programa d'actes paral·lels
Amb motiu de l'Assemblea General i a més del Young Architects' Forum, es van organitzar diverses activitats: algunes obertes al públic, com la festa de cloenda a l'Espai Simon 100, i d'altres dirigides als assambleistes i ponents, com les visites guiades al Recinte Modernista de Sant Pau, l'Institut de Recerca Biomèdica de Sant Pau, el Pavelló de la República i la Casa Bloc de Sant Andreu. Durant la visita al Centre Kàlida Sant Pau, el CAE i el COAC van dur a terme conjuntament la plantada d'un arbre, símbol de la funció social dels arquitectes i de l'aportació de l'arquitectura al medi ambient i a la salut de les persones.

Consell d'Arquitectes d'Europa
Fundat l'any 1990, el CAE està format per les institucions nacionals representatives i regulatòries dels països membres de la Unió Europea, a més de Suïssa i Noruega. A través de les organitzacions membres, el Consell representa els interessos de més de 600.000 arquitectes de 31 països, i vetlla per la promoció de l'arquitectura, el desenvolupament sostenible de l'entorn construït i la qualitat de la pràctica professional.26/11/2019
Tornar