Els col·legis professionals inicien una campanya per sumar esforços en defensa dels drets dels refugiats

Els col·legis professionals inicien una campanya per sumar esforços en defensa dels drets dels refugiats

Imatge: 
Camp de refugiats de Zaatari, prop de la ciutat jornada de Mafraq (Jordània)
L'Associació Intercol·legial de Col·legis Professsionals de Catalunya, de la qual el Col·legi d'Arquitectes en forma part junt amb altres més de 100 col·legis professionals, impulsa una campanya per denunciar la situació infrahumana en què es troben les persones refugiades que arriben a sòl europeu.

Es tracta d'una situació que s'ha agreujat arran del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a tots els que arribin irregularment a Grècia, inclosos els que fugen de guerres o pateixen persecució, com és el cas dels refugiats sirians.

"Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones"
Sota aquest lema, els col·legis professionals denuncien la situació actual i reiteren que els Drets Humans són l'únic valor que hauria de moure la nostra societat. Així, urgeixen als Estats perquè es preparin mesures efectives i ràpides per millorar l'ajuda als refugiats.

En aquesta línia, s'ha elaborat un Manifest en defensa dels drets dels refugiats. A aquest Manifest s'hi poden sumar totes les administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants. 

Signar a favor del manifest

Acte obert de lliurament del Manifest
Dins la campanya en favor dels refugiats, els Col·legis tenen previst realitzar diferents accions.

La més immediata és l'acte de lliurament del Manifest, que tindrà lloc aquest dijous 17 de març a les 13.15 h, a la seu de l'Oficina de la Comissió Europea a Barcelona (passeig de Gràcia, 90). El lliurament es durà a terme per part dels degans, deganes, presidents i preseidentes dels Col·legis professionals i Consells de col·legis i representants d'altres entitats adherides.

Es tracta d'un acte al qual hi pot assistir tothom qui vulgui mostrar el seu suport a les persones refugiades i denunciar la precària situació humànitària en què es troben.


Més informació16/03/2016
Tornar