Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

6a sessió d'Ecumenòpolis: "The Competition"

Sisena sessió de l'any d'Ecumenòpolis, el cicle de cinema i ciutat del COAC, que es trasllada a un divendres. Es projectarà el film "The Competition" d'Ángel Borrego Cubero, Office for Strategic Spaces, Espanya 2013.
Després de l'èxit de la projecció a la Filmoteca de Catalunya, per a la qual es van esgotar les localitats, i la gran repercussió en els mitjans que va suposar, tornem a portar a Barcelona aquest esperat documental.

Després de guanyar un concurs d'arquitectura internacional molt important, al cap d'un procés que el va recordar una pel·lícula de suspens, Àngel Borrego Cubero decideix fer un documental sobre concursos, una pràctica recurrent en el món de l'arquitectura. Durant els últims quatre anys, s'ha dedicat a trobar, documentar i editar en format de pel·lícula el treball intens que es desenvolupa durant un concurs d'arquitectura. "The Competition" és la primera pel·lícula d'aquest director espanyol i és també la primera pel·lícula que documenta els esdeveniments marcats per la tensió que caracteritzen els concursos d'arquitectura. La pel·lícula es construeix com un relat cru que ens ensenya com alguns dels millors arquitectes del món, gegants de disseny com Jean Nouvel o Frank Gehry, s'esforcen, lluiten i imaginen estratègies per vèncer la competència. Si bé gairebé tan antics com la pròpia professió, els concursos d'arquitectura es van convertir en un fenomen social, polític i cultural durant la bombolla immobiliària i el repunt dels museus després del fenomen Guggenheim Bilbao. Tenint lloc en el dramàtic moment en què la bombolla va esclatar en crisi, aquest és el primer concurs documentat amb detall insuportablement cru. Però, el jurat té l'última paraula? Jean Nouvel, Frank Gehry, Dominique Perrault, Zaha Hadid i Norman Foster són seleccionats per participar en el disseny del futur Museu Nacional d'Art d'Andorra, el primer d'aquest tipus en el petit país dels Pirineus. Norman Foster es retira de la competició després d'un canvi en les regles del concurs que permeten que el documental succeeixi. Durant tres mesos de treball es perfilen les diferents propostes de disseny, mentre que, darrere de les portes, una lluita de poder entre els diferents arquitectes i el client té un profund impacte en el nivell de transparència atorgat per cada oficina a l'equip de documentalistes resident i que té conseqüències fonamentals sobre el material que es mostra a la pel·lícula. Les presentacions al jurat succeeixen en un dia intens, proper a les eleccions andorranes, convertint-se en un esdeveniment sonat al petit país, amb els mitjans de comunicació al voltant dels star arquitectes que poden contribuir a donar forma al seu futur. Dels quatre restants, tres arquitectes apareixen per fer les presentacions personalment, cadascun dels quals es converteix en un fascinant estudi de la personalitat, l'estratègia, el caràcter, el talent per a l'espectacle ... i en un moment dramàtic en què qualsevol detall es converteix en important i irrellevant alhora, la línia entre el fracàs i l'èxit sent perfectament imperceptible.

Convidats: Q&A vía Twitter amb el director Àngel Borrego

Consulteu el vídeo de la conversa posterior a la projecció:

Versió per a imprimirPDF version