7a sessió d'Ecumenòpolis: "The end of suburbia"

Imatge: 
©Markham-Ontario by Iduke

La 7a sessió de l’any del cicle de cinema Ecumenòpolis comptarà amb la projecció del film "The End of Suburbia / El fin del sueño americano" de Gregory Greene. 

The End of Suburbia és un retrat d'un somni que ens ha sortit molt car. Aquest sorprenent documental analitza el somni americà basat en la mobilitat en cotxe, gràcies a l'època de petroli barat.
Des de la Segona Guerra Mundial, els nord-americans han invertit molt en els suburbis, amb la promesa d'espai econòmicament accessible, vida familiar i avanç.
El mite del "suburbanisme" o "el camp a quaranta minuts de la ciutat", unit a l'esplendor de les empreses automobilístiques, crea aquest "american dream" simpsonià de la post-guerra, de la caseta amb barbacoa i gosset corrent al voltant dels nens.
La realitat no és només una brusca bufetada estètica, sinó que ara que les fonts d'energia fòssil comencen a erosionar-se, aquesta utopia comença a esfondrar-se com un castell de cartes i el somni, estès a la resta del planeta, es converteix en malson.

Versió per a imprimirPDF version