Arquitectura i Castells (Humans)

Imatge: 
© Xavier Rius i colla castellera Tirallongues

La Delegació del Bages-Berguedà i la colla castellera Tirallongues de Manresa organitza aquesta xerrada, enfocada, d'una banda, a arquitectes que vulguin conèixer més a fons l’activitat de realitzar construccions únicament amb éssers humans i, de l'altra, a castellers que vulguin veure la relació dels castells amb algunes lleis bàsiques de l’arquitectura.

L’arquitecte Xavier Rius explicarà què són i quina estructura tenen els castells, les forces i dimensions que afecten un Castell i el seu entorn. Més concretament, s’anirà explicant per parts (Pom, Tronc, Pinya, etc.) fins arribar a conèixer l’efecte físic que suposa fer un Castell per a un cos humà (depenent de la seva posició, clar).

Es plantejaran també temes d’enginyeria humana, com la funció i metodologia de treball del folre i les manilles, i com aquests apareixen —des del punt de vista de la funció— també a l’arquitectura.

Finalment, es reflexionarà sobre l’estètica dels castells, els límits, les possibilitats que depara el futur, sempre d’una manera molt gràfica: dibuixos, gràfics, esquemes i maquetes reals, fets concretament per aquesta xerrada, per tocar i entendre com funcionen els Castells (humans). I ja posats, per veure també la vessant més humana, des del punt de vista constructiu, de l’arquitectura.

Casa Caritat del Manresa.

 

 
Versió per a imprimirPDF version