Commemoració del Dia Mundial de l'Arquitectura a Figueres

Imatge: 
@Patronat de la Catequística
La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la Fundació DOCOMOMO Ibérico juntament amb el Patronat de la Catequística organitzen pel dilluns 5 d’octubre, a partir de les 19 hores, coincidint amb el Dia mundial de l’Arquitectura, un acte per a la col·locació de la placa informativa "Edifici DOCOMOMO de reconeixement del Patrimoni Arquitectònic del segle XX".

L'acte consistirà en la col·locació d’una placa identificativa a l’edifici del Patronat de la Catequística de Figueres;de l’arquitecte gironí Emili Blanch, i de la conferència "Emili Blanch, 1926-1936, tradició i modernitat", a càrrec de l’arquitecte Joan Falgueras, que parlarà sobre la història d’aquest edifici i de la figura de l’arquitecte que el va realitzar.

Es comptarà amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Marta Felip; del delegat de l’Alt Empordà del COAC, E. Antoni Vilanova; del president de la Catequística de Figueres, Lluís Illa; i de la directora de la Fundació Docomomo Ibérico,Susana Landrove.

Aquesta iniciativa suposa el reconeixement del Patrimoni Arquitectònic del segle XX, un patrimoni que per la seva fragilitat requereix una atenció especial. Els nous edificis moderns que es van construir a partir de 1925 a Espanya i Portugal, no només van experimentar amb nous programes i formes, sinó que ho van fer amb nous materials i tecnologies poc conegudes fins aleshores. Les normatives actuals han propiciat, en alguns casos, que els seus valors patrimonials hagin entrat en contradicció amb nous aprofitaments urbans, dificultant la seva compatibiliat i supervivència.
Versió per a imprimirPDF version