El COAC atorga els seus ajuts a la cooperació

El COAC atorga els seus ajuts a la cooperació

Imatge: 
© Xavier Vilalta- XVA Arquitectes
Tres projectes a Burkina Faso, Etiòpia i el Raval de Barcelona rebran els ajuts del Col·legi per a projectes de construcció o rehabilitació d’habitatges, equipaments, infraestructures i espais públics, així com els de planificació urbana adreçats a països en vies de desenvolupament o a segments de població en risc d’exclusió a Catalunya que va posar en marxa el passat mes d’abril.

El projecte per a la construcció d'un centre sanitari i logístic a Ouagadougou (Burkina Faso) esta impulsat per la Fundació Lleida Solidària i l’organització Ensimision i coordinat per l'arquitecta Eugència Rodríguez.El Training Medical Center (TMC) suposarà un fort impuls a l’atenció i la formació sanitària en un districte habitat per gairebé mig milió de persones i amb índex molt alts de mortalitat.

De la seva banda, el projecte per al desenvolupament de la salut maternal i neonatal a Woldya, zona Wollo del Nord, a la regió Ahmara d'Etiòpia inclou la construcció d’una maternitat i una casa d’espera per a dones embarassades, que, juntament amb d’altres accions, ha de contribuir a reduir els elevats índex de mortalitat maternal i infantil d’aquesta regió. El projecte està impulsat per la Fundació IPI Cooperació, amb seu a Barcelona, i coordinat per l’arquitecte Xavier Vilalta.

Pel que fa a l'àmbit local, el Col·legi ha atorgat un ajut a l'Associació Bioarquitectura Mediterrània (BaM) per al projecte Barcelona Bui(l)t, que suposarà la construcció de la seu d’entitats al barri barcelonès del Raval utilitzant material com ara la palla, la fusta i l’argila. L'arquitecta Valentina Maini és la responsable del projecte.

Des de fa anys, el Col·legi destina un 0,7% del pressupost d'Òrgans Centrals a projectes de cooperació amb la voluntat de continuar fent visible el compromís social de l'arquitectura i augmentar la implicació dels arquitectes en un tipus de procés que pot acabar esdevenint un nou àmbit d'oportunitats professionals.

El Col·legi va obrir en 2012 una convocatòria d'ajuts, a la qual poden optar totes les ONG, fundacions i d'altres entitats catalanes sense afany de lucre que treballin en el camp de la cooperació i comptin amb arquitectes entre els seus col·laboradors o equips de treball.
17/12/2013
Tornar