Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© CSCAE

El Col·legi, guardonat per la seva tasca internacional

El premi s'ha atorgat pel recolzament del COAC en la internacionalització dels arquitectes catalans.

La cerimònia de lliurament va tenir lloc el dimarts 3 de desembre a Madrid, al saló de plens del Senat, i va comptar amb la presència de S.A.R. el príncep Felip de Borbó, la ministra de Foment, Ana Pastor, el president del Senat, Pío García Escudero i el president del CSCAE, Jordi Ludevid.

El premi reconeix les més de dues dècades en les quals el COAC ha treballat per fomentar, impulsar i facilitar la internacionalització dels seus arquitectes, valorant especialment que ja a l'any 2005 el Col·legi impulsés el projecte ArqCatMón el qual, sota la coordinació de Jordi Farrando, va permetre que l'arquitectura catalana fos reconeguda més enllà de les seves fronteres, en una gran exposició celebrada a Istambul que recollia més de 500 treballs internacionals realitzats per 242 arquitectes catalans.

En el transcurs de l'acte Ana Pastor, Ministra de Foment, va destacar, referint-se al COAC "la constant i imprescindible tasca de suport i recolzament, tan necessària per sortir amb èxit a l'estranger", en referència a la recent creació de la Xarxa de Corresponsals del COAC a l'estranger, xarxa col·laborativa d'arquitectes col·legiats que exerceixen fora de Catalunya, i que en l'actualitat ja està present a 23 ciutats distribuïdes pels cinc continents.

El Premi d'Arquitectura Espanyola Internacional ha estat promogut pel Foro de la Arquitectura Española, que inclou el Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de España (CSCAE), els col·legis d'arquitectes i les fundacions i instituts d'arquitectura, per donar a conèixer la qualitat arquitectònica i urbanística dels professionals i empreses en l'àmbit internacional.

Val a dir que el CSCAE ha concedit la seva Medalla 2013 a l'exministre de Foment Rafael Arias Salgado i a l'arquitecte Jaume Duró.

En la seva primera edició, el premi ha constat de cinc categories: Premi d'Arquitectura (nou Rijksmuseum d'Àmsterdam), Premi de Projecte de Concurs Internacional (museu Gösta de la Fundació Serlachius, Finlandia, d'MXSI Mara Partida, Boris Bezan i Héctor Mendoza), Premi a l'Empresa espanyola associada (Constructora San José), Premi Jove Arquitecte a l'Exterior (Centre Léonce Georges de Pilar Calderón i Marc Folch) i el Premi de Recolzament a la Internacionalització atorgat al COAC.
3/12/2013
Tornar