Girona atorga els 17ns Premis d'Arquitectura

Girona atorga els 17ns Premis d'Arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El divendres 6 de juny, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir l’acte de lliurament de la 17a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, una de les activitats més importants dins el sector de l’arquitectura i la construcció a la província.

L’acte va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, del president de la Demarcació de Girona del COAC, Frederic Cabré; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director de Banca d’Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch; i dels arquitectes Eduard Callís i Bàrbara Balanzó, membres del Jurat d’aquest any.

En aquesta nova edició, que n’és la dissetena, el Jurat va seleccionar trenta-un projectes del seixanta-dos que es van presentar. D’entre aquests, els tres premis d'arquitectura han estat per La Casa GG de Camallera, de Sergi Serra i Marta Adroer; la Restauració del claustre romànic del monestir de Sant Daniel de Girona, de Josep Pla de Solà – Morales;  i les Cases Pati a Celrà, de Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro. El Jurat també va donar una menció especial a Captura d’un instant, de Cristina Masferrer, Gustavo A. Torres i Èlia Clemente; i quatre finalistes als projectes Les línies de l’aigua, de l’Equip ESPAIsatge; MOSCA, de Pau Sarquella i Carme Torres; la Rehabilitació i conversió d’habitatge en Bed&Breakfast Can Bo de Pau a Salt, de Montserrat Nogués i Manel Bosch; i la Casa Entremurs a Olot, de RCR Aranda Pigem Vilalta, arquitectes.

Pel que fa als premis que atorga els representants del món social, cultural i de la indústria de la província de Girona, en aquesta nova edició el corresponent als agents del món cultural i social, Premi Jurat de la Cultura, ha estat per la Restauració del claustre romànic del monestir de Sant Daniel de Girona, de Josep Pla de Solà-Morales. I el Premi Jurat de la Indústria s’ha declarat desert ja que les reflexions del món de l’empresa, les professions tecnològiques, i la universitat –tots ells integrants d’aquest jurat- han fet aflorar, en lloc d’un guanyador, una selecció molt plural i equitativa que comporta, d’una banda, la impossibilitat d’atorgar un únic premi.

Els Premis volen seguir premiant la bona arquitectura que es realitza a la Demarcació de Girona, a la vegada que confirmen que tot i la situació general del sector, aquests tenen un notable estat de salut. I també confirmen que amb tots aquests anys d’existència, amb més de cinc-centes obres seleccionades, segueixen essent un referent per als professionals del sector.

Tots els projectes seleccionats queden recollits en una exposició que ha estat comissariada pels joves arquitectes M.Clara Riera, Pere Fina i Albert Bosch. El projecte expositiu classifica per tipologies els trenta-un seleccionats i, simulant l’art japonès de l’origami, de l’agrupació en resulta un joc volumètric de cartró, material únic de la mostra.

Igual que en edicions anteriors, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona segueixen comptant amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l’Obra Social de “la Caixa”, Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona i Blanes,  Iguzzini, Diari de Girona, Hermandad Nacional de Arquitectos, Rebujent, El Punt Avui, l’Hotel Ciutat de Girona, Inbento, Ormodesign, i La Selva.


Catàleg Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2014
10/06/2014
Tornar